Στην αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναφέρθηκε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, για την οποία επεσήμανε πως θα δοθούν οι αρμόζουσες απαντήσεις στην τουρκική προκλητικότητα.

Όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η Αθήνα δεν υιοθετεί τους τόνους της τουρκικής πλευράς, δεν επιτίθεται, δεν μιλά για κλειστά κανάλια διαλόγου. Δεν είμαστε αυτοί που απειλούν με αλλαγή συνόρων και συνθηκών, ούτε κάνουμε συστηματικό πόλεμο ψευδών ειδήσεων, είναι πολλά αυτά που έχουν μαζευτεί, πρόσθεσε η κ. Πελώνη.

Είπε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει όπως πρέπει να μιλάει ένας ηγέτης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Η Ελλάδα είναι πάντα υπέρ του διαλόγου – Τέτοια κλιμάκωση από την Τουρκία δεν έχει ξανασυμβεί τα τελευταία χρόνια»

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι πάντα υπέρ του διαλόγου καθώς είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης των διαφορών, αλλά ο διάλογος χρειάζεται δύο και δεν μπορεί να γίνει εκτός του πλαισίου της λογικής.

Η κ. Πελώνη σχολίασε πως τέτοια συστηματική κλιμάκωση από την τουρκική πλευρά δεν έχει ξανασυμβεί τα τελευταία χρόνια. Εκτίμησε ότι γίνεται για εσωτερική κατανάλωση, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό της ηγεσίας της γείτονος. Εξέφρασε την ελπίδα να μείνει σε επίπεδο ρητορικής.

Εξήγησε πως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας μία Τουρκία πιο κοντά στη Δύση και την Ευρώπη. Η Τουρκία, τόνισε, δεν κρίνεται από εμάς, κρίνεται και από την ΕΕ και τους συμμάχους για τη συμπεριφορά της, όλοι γνωρίζουν πως το τελευταίο που χρειάζεται είναι μία νέα εστία έντασης στην περιοχή και ειδικά στην ανατολική Μεσόγειο.