Το Λιμενικό κατάφερε να διασώσει 92 μετανάστες χθες στη θαλάσσια περιοχή 65 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, όπως ανακοίνωσε το ΥΝΑΝΠ.

Συγκεκριμένα, το Λιμενικό διέσωσε 43 άνδρες, 12 γυναίκες, 24 ανήλικα αγόρια, 13 ανήλικα κορίτσια.

Μεταξύ αυτών συνελήφθησαν τρεις άνδρες, ηλικίας 51, 47 και 32 ετών, οι οποίοι είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων, ήταν οι χειριστές του σκάφους και είχαν τη γενική εποπτεία της μεταφοράς.

Κατά συνέπεια, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, κατά παράβαση του Ν. 3386/2005 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν, καθώς επίσης και των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση) και 306 (έκθεση ζωής σε κίνδυνο) Π.Κ. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.