Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη υποχώρησαν εκ νέου, καθώς οι κυβερνήσεις στη γηραιά ήπειρο εντείνουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης εν όψει του δύσκολου χειμώνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς υποχώρησαν κατά έως και 6,8% για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη περίοδο πτώσης από τον Ιούλιο.

Η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς στη Γερμανία, όπου η πληρότητα στις αποθήκες φυσικού αερίου ξεπέρασε το 90% – έχει αφήσει στην άκρη δισ. ευρώ για νέες προμήθειες αερίου σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις ελλείψεις καυσίμων, καθώς πλησιάζει η περίοδος θέρμανσης, ενώ ο καγκελάριος πιθανώς να εξασφαλίσει νέες συμφωνίες προμήθειας στο επικείμενο ταξίδι του στη Μέσα Ανατολή.

Στο μεταξύ, η Ολλανδία ετοιμάζεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης των νοικοκυριών ύψους 16 δισ. ευρώ μετά τις κινήσεις της ΕΕ και της Βρετανίας να αντιμετωπίσουν μια κρίση, που έχει φέρει τις οικονομίες στο χείλος της ύφεσης. Το ολλανδικό φυσικό αέριο επόμενου μήνα, το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, υποχώρησε κατά 6,7% στα 170 ευρώ ανά μεγαβατώρα το πρωί στο Άμστερνταμ, αφού έπιασε χθες το χαμηλότερο επίπεδο σε ενδοημερήσια βάση από τις 25 Ιουλίου.