Γ. Πατούλης: «Ενισχύουμε την οδική ασφάλεια και συμβάλουμε στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων»

 Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος της κεντρικότερης οδικής αρτηρίας του λεκανοπεδίου, τον Κηφισό. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται κατά τις νυχτερινές  ώρες με στόχο τη λιγότερη δυνατή όχληση και ταλαιπωρία των οδηγών. Στο πλαίσιο αυτό, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα κατά τις νυχτερινές ώρες στον κόμβο Αχαρνών, ενώ τις επόμενες ημέρες οι εργασίες θα επεκταθούν και στον κόμβο της Δυρραχίου.

Οι σχετικές παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο «Συντήρηση Οδοστρώματος, Οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης των Οδικών Αξόνων της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. και της Λ. Κηφισού και των προσβάσεών τους στα όρια αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής». Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 15 εκ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί εκτεταμένες εργασίες ασφαλτοστρώσεων, διαγραμμίσεων, αντικατάστασης ενεργοβόρων φωτιστικών με φώτα χαμηλής κατανάλωσης Led και ολοκληρωμένη μελέτη αποκατάστασης των προβληματικών σημείων ανάμεσα σε Τρεις Γέφυρες και Δυρραχίου.

Σε πλήρη τροχιά εφαρμογής το στρατηγικό σχέδιο οδικής ασφάλειας για την κεντρικότερη οδική αρτηρία του λεκανοπεδίου.

Με αφορμή τη συνέχιση των εργασιών ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε: «Οι εργασίες για τη βελτίωση και τη συντήρηση του οδικού δικτύου της Αττικής που έχουν εκτελεστεί στις κεντρικές οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, βελτιώνουν σημαντικά την οδική ασφάλεια και θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή. Έχουμε θέσει σε πλήρη τροχιά εφαρμογής το στρατηγικό σχέδιο οδικής ασφάλειας για την κεντρικότερη οδική αρτηρία του λεκανοπεδίου. Με κομβικές παρεμβάσεις, ενισχύουμε σημαντικά την οδική ασφάλεια στη Λεωφόρο Κηφισού στην οποία είναι ήδη σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης».