Η Εθνική Ελλάδος δεν τα κατάφερε στον προημιτελικό του Eurobasket, ηττήθηκε 107-96 από την… διαστημική Γερμανία και αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Όνειρο ήταν και πάει για την Εθνική Ελλάδος. Η Γερμανία προσγείωσε ανώμαλα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που είχε βλέψεις για τελικό, νίκησε 107-96 στο Βερολίνο και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πλήρωσε πολύ ακριβά την κατάρρευση στο τρίτο δεκάλεπτο, σε ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι ήταν πραγματικά ασταμάτητοι και ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 17/31 τρίποντα!

To ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν εφιαλτικό για την Ελλάδα και ονειρεμένο για τους Γερμανούς. Οι γηπεδούχοι είχαν απίθανη ευστοχία από το τρίποντο και κατάφεραν να προηγηθούν στη πρώτη περίοδο μέχρι και με 11 πόντους, 25-14. Στη συνέχεια, όμως, ο καταπληκτικός Γιάννης Αντετοκούνμπο έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ανέλαβε δράση και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο όντας πίσω με 31-27.

Η δεύτερη περίοδος πήγε πόντο-πόντο, η Ελλάδα κατάφερε στο 17′ να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 46-44, πήρε σκορ από τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που… αφυπνίστηκε και πήγε στα αποδυτήρια όντας μπροστά με 61-57 χάρη σε ένα απίθανο τρίποντο του Κώστα Σλούκα πίσω από την σέντρα στη λήξη του χρόνου!

Η Ελλάδα είχε καταφέρει να φέρει τούμπα το παιχνίδι, να πάρει το προβάδισμα αλλά οι Γερμανοί έκαναν το ματς της ζωής τους στο τρίτο δεκάλεπτο, σκόραραν από… παντού και το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη δεν είχε υπομονή και σωστές επιλογές στην επίθεση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα ανεπανάληπτο σερί 20-1 των ”πάντσερ” που τους έφερε στο +15, 77-62.

Η Εθνική μπόρεσε να μειώσει στους εννιά(87-78) αλλά η Γερμανία έβρισκε ρυθμό μέσα από την άμυνα, σκόραρε σχεδόν σε κάθε επίθεση και η διαφορά ανέβηκε κατακόρυφα(94-80). Στο 35′ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποβλήθηκε με δεύτερο αντιαθλητικό φάουλ και κάπου εκεί τελείωσαν όλα οριστικά.

Η Ελλάδα κατάρρευσε μέσα στο παρκέ και η Γερμανία πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Eurobasket επικρατώντας με 107-96.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Σρέντερ με 26 και ακολούθησαν οι Βάγκνερ και Ομπστ με 19. Για την Ελλάδα ο Αντετοκούνμπο ήταν σαν να προσπαθεί μόνος του με 31 πόντους ενώ ο μόνος που κατάφερε να διασωθεί εκτός από τον Greek Freak ήταν ο Λαρεντζάκης με 18.

Τα δεκάλεπτα: 31-27, 57-61, 83-71, 107-96