«Η Ελλάδα, στέκεται στα πόδια της και οι καλύτερες μέρες, είναι μπροστά της», τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης, από το 2ο Thessaloniki Metropolitan Summit.

Ο κ.Τσούνης τόνισε πως η χώρα που στην σκληρή κρίση της προηγούμενης δεκαετίας έχασε το 25% του ΑΕΠ και βίωσε μεγάλη ανεργία και σκληρά κοινωνικά προβλήματα, σήμερα με ρυθμούς ανάπτυξης 7,5%-8%, είναι ο «growth leader in Europe», η χώρα με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Ο κ. Τσούνης, από το 2ο Thessaloniki Metropolitan Summit, αναφέρθηκε στα εντυπωσιακά βήματα ανάπτυξης και ψηφιακού εκσυγχρονισμού που γίνονται στην Ελλάδα, λέγοντας πολύ χαρακτηριστικά, ότι όταν στην Αμερική τα πιστοποιητικά και οι ενημερώσεις για τον covid είναι σε χαρτάκια, στην Ελλάδα το πιστοποιητικό covid όπως και η άδεια οδήγησης είναι , ψηφιακά, στο κινητό του.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ μίλησε για την μεταρρυθμιστική ηγεσία που έχει χώρα, για τις εντυπωσιακές αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην χώρα για να προσθέσει ότι αυτός είναι ο λόγος που έχουν έρθει στην Ελλάδα και επενδύουν μεγάλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας.

Οι ΗΠΑ βλέπουν στην Ελλάδα τον πιο σημαντικό τους σύμμαχο

Ένα άλλο σημείο στο οποίο στάθηκε ο κ. Τσούνης, είναι η γεωστρατηγική συμμαχία των δύο χωρών, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ βλέπουν στην Ελλάδα τον πιο σημαντικό τους σύμμαχο στην περιοχή. Η συμμαχία αυτή, γίνεται ολοένα στενότερη και για τις δύο πλευρές καθώς η Ελλάδα αποδεικνύεται αξιόπιστος σύμμαχος και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης, έκανε αναφορά και στις κοινές δημοκρατικές παρακαταθήκες των δύο χωρών, κάτι που τις φέρνει ακόμη πιο κοντά, ενώ μίλησε για τις αρχές των Ελλήνων που τους έκαναν αμέσως να πάρουν το μέρος των Ουκρανών και να καταδικάσουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.