Ντέρμπι κορυφής περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Ευρωμπάσκετ 2022 για την Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται αήττητο και «αγκαλιά» με την Ουκρανία στο «ρετιρέ» του 3ου ομίλου στο Μιλάνο και στη σημερινή μεταξύ τους μονομαχία θα κριθεί η ομάδα που θα «σφραγίσει» την πρωτιά (6/9, 18:00, ΕΡΤ1).

Η Ελλάδα πανηγύρισε εχθές, απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία, την τρίτη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη διοργάνωση (είχαν προηγηθεί οι νίκες επί Κροατίας και Ιταλίας), ενώ η Ουκρανία «σόκαρε» και την «οικοδέσποινα» Ιταλία, μετά τις επιτυχίες επί των Βρετανών και των Εσθονών. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο ομάδες εξασφάλισαν εχθές την πρόκρισή τους στα νοκ-άουτ του Ευρωμπάσκετ 2022.

Η σημερινή αντίπαλος της «γαλανόλευκης» διακρίνεται για τις αμυντικές ικανότητες της, ενώ αρέσκεται να «χτυπάει» μέσα στο καλάθι. Η Ουκρανία παίζει σκληρά και διαθέτει ψηλά και βαριά κορμιά, που είναι ικανά να κάνουν τη… ζημιά στην αντίπαλη ρακέτα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στη χθεσινή νίκη επί της Ιταλίας, από την οποία έλειπε ο κλασικός σέντερ. Τεράστια, πάντως, είναι και η προσφορά του Σβι Μιχάιλιουκ στην περιφέρεια, με τον σούτινγκ γκαρντ των Τορόντο Ράπτορς να ξεχωρίζει στην πέμπτη θέση των σκόρερ του Ευρωμπάσκετ με μέσο όρο 20 πόντους, ενώ την μεγαλύτερη «ζημιά» στις αντίπαλες ομάδες κάνει η συγκέντρωση και το πείσμα των Ουκρανών, καθώς παλεύουν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η Ελλάδα, πάντως, ευτύχισε στη νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας να δει τον Γιώργο Παπαγιάννη να κερδίζει χρόνο στο ροτέισον ολοκληρώνοντας με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1 ασίσ, όπερ σημαίνει ότι ο Έλληνας σέντερ του Παναθηναϊκού είναι έτοιμος για μία μεγάλη «μάχη» με τους αντίπαλους «πύργους». Δύσκολα, πάντως, θα προλάβει και τη σημερινή αναμέτρηση ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος αναμένεται να προφυλαχθεί ενόψει της συνέχειας. Κανονικά, όμως, θα βρίσκεται στο παρκέ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μετά το χθεσινό «ρεπό» του, κάτι που επιβεβαίωσε και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης.

Το σημερινό πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του Ευρωμπάσκετ 2022:

6 Σεπτεμβρίου 2022
1ος Όμιλος (4η Αγωνιστική)
14:30 Βέλγιο-Τουρκία
17:15 Μαυροβούνιο-Ισπανία
20:00 Γεωργία-Βουλγαρία

4ος Όμιλος (4η Αγωνιστική)
15:00 Ολλανδία-Πολωνία
18:30 Φινλανδία-Τσεχία
22:00 Ισραήλ-Σερβία

3ος Όμιλος (4η Αγωνιστική)
15:15 Εσθονία-Μεγάλη Βρετανία
18:00 Ελλάδα-Ουκρανία
22:00 Ιταλία-Κροατία

2ος Όμιλος (4η Αγωνιστική)
15:30 Βοσνία/Ερζ.-Γαλλία
18:15 Ουγγαρία-Λιθουανία
21:30 Γερμανία-Σλοβενία