«Πρώτο και κυρίαρχο ζήτημα στη χώρα είναι να έχει σταθερή κυβέρνηση» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τα σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο υπουργός σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου:

«Πάγια άποψή μου στην πολιτική μου διαδρομή είναι ότι το πρώτο και κυρίαρχο ζήτημα στη χώρα είναι να έχει σταθερή κυβέρνηση. Αυτό δεν εξαρτάται από την παρούσα συγκυρία. Πάγια θέση μου είναι κατά της απλής αναλογικής και πάγια θέση μου είναι υπέρ του μπόνους. Πλην της Γερμανίας, όπου εκεί έχουν μια κουλτούρα συνεργασίας που τους επιτρέπει να σχηματίζουν κυβερνήσεις -αλλά με μεγάλο κόστος για τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτές-, σε όλες τις άλλες χώρες το εκλογικό σύστημα χωρίς μπόνους οδηγεί σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και σε ασταθείς κυβερνήσεις. Άρα, το ερώτημα είναι ένα: Σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας θες να προσθέσεις στο σύστημα αβεβαιότητα ή θες να προσθέσεις σταθερότητα;».

Για το αν ο κ. Ανδρουλάκης είναι υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας:

«Για να κάνεις κυβέρνηση συνεργασίας δεν φτάνει να το θέλει μόνο ο κ. Μητσοτάκης, πρέπει να το θέλει και η άλλη πλευρά. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι δεν κάνει συνεργασία ούτε με τη Νέα Δημοκρατία ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού δεν συνεργάζεται με κανέναν, γιατί συζητάμε τότε; Εδώ το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, θα ψηφίσει κυβέρνηση συνεργασίας;».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με την Ελληνική Λύση:

«Στο τέλος, θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Κανένα άλλο ενδεχόμενο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ραντάρ μου. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός, εάν μας κρίνει δίκαια, θα μας ξαναψηφίσει. Διότι 3,5 χρόνια αντιπαλεύουμε με τις μεγαλύτερες αντιξοότητες του πλανήτη. Η Ελλάδα τα έχει πάει συγκριτικά καλύτερα από όλους τους άλλους. Οι επενδύσεις σπάνε ρεκόρ, η ανεργία έχει πέσει στο χαμηλότερο ποσοστό, βγήκαμε από το μνημόνιο, μοιράσαμε πολλά χρήματα. Δεν βλέπω απολύτως κανέναν λόγο γιατί ένας άνθρωπος που μας εμπιστεύθηκε το 2019 δεν θα μας εμπιστευθεί το 2023».

Για την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη:

«Δεν γίνεται ένα ολόκληρο κόμμα να ασχολείται όλη μέρα μόνο με το κινητό του κ. Ανδρουλάκη. Είναι σοβαρό ζήτημα, καμία αντίρρηση. Ασχολούνται η Εξεταστική Επιτροπή, η Βουλή, η Δικαιοσύνη, το κάναμε συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή. Αλλά δεν είναι το μοναδικό θέμα στη χώρα. Ο κόσμος έχει προβλήματα, θέλει να συνεχίσει τη ζωή του. Μόνο με το κινητό του κ. Ανδρουλάκη πρέπει να ασχολούμαστε συνέχεια; Το είπαμε μία, το είπαμε δύο, φτάνει πια. Το πολύ το “Κύριε ελέησον” το βαριέται και ο παπάς…».