του Ανέστη Γερονικολάκη

Η Τροία έπεσε από το γνωστό μας Δούρειο  Ίππο, που σκέφτηκε ο πολυμήχανος Οδυσσέας… Η άλωση της Πόλης έγινε από μία μικρή πόρτα, την κερκόπορτα… Μέσα από αυτήν μπήκαν οι εχθροί.

Θυμίζω για την Ιστορία ότι μέσα στα τείχη της Πόλης υπήρχαν δυο φατρίες, έτοιμες να αλληλοσπαραχθούν και βρήκε την ευκαιρία ο Μωάμεθ να αρχίσει την πολιορκία με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η Ιστορία πάντα  διδάσκει  αλλά και αντιγράφεται άγαρμπα πολλές φορές.
Κάπως έτσι σκέφτηκαν όσοι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν μέρoς από την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σαν Δούρειο Ίππο για να φθείρουν την εικόνα του πρωθυπουργού, να δημιουργήσουν διάσπαση στην Κυβέρνηση και εσωστρέφεια στην ενότητα των μελών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Κούνια που τους κούναγε!
Πριν αλέκτωρ λαλήσει… η απάντηση δόθηκε με την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη γενέτειρα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, στις Σέρρες, όπου στον πρωθυπουργό επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή.

Αποθεώθηκε, κυριολεκτικά, από τους πολίτες και από στελέχη του κόμματος, με επικεφαλής τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Όλοι μια γροθιά!

Στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός, δήλωσε το αυτονόητο “όλα στο φως” μια φράση με την οποία  συμφωνεί απόλυτα και από την αρχή προτάσσει το κυβερνών κόμμα.

Όσοι ψάχνουν να βρουν εσωκομματικά βέλη και πολιτικές σκοπιμότητες αλλά και διαφοροποιήσεις, πλανώνται πλάνην οικτρά.
Ο Θεός της Ελλάδος δεν θα επιτρέψει “πισωγυρίσματα” στις καταστροφικές ημέρες της πρώτης και δεύτερης φοράς Αριστεράς και άλλα παρατράγουδα πολιτικής αστάθειας.

Μαζί του, και όλη η Νέα Δημοκρατία με τα στελέχη και τα μέλη της, να φυλάνε Θερμοπύλες.