Οι προκλήσεις τις Άγκυρας τις τελευταίες ώρες δεν έχουν σταματημό, αφού, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν σταμάτησε εκεί, καθώς πέταξε με F-16 πάνω από το Bόρειο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος εκδήλωσης για την έναρξη της νέας σεζόν εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, που έδωσε το «παρών», ο Τούρκος υπουργός φόρεσε ειδική στολή και πέταξε με μαχητικό αεροσκάφος σε μια «ειδική πτήση πάνω από το Bόρειο Αιγαίο», όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet.

Οι προκλητικές δηλώσεις Ακάρ λίγο πριν

«Η Άγκυρα θα συνεχίσει να απαντά στην αυθάδεια της Αθήνας» δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της τουρκικής άμυνας. «Πάντα απαντούσαμε σε αυτό το θράσος της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», είπε ο Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τελετής στην κεντρική επαρχία Εσκισεχίρ.

«Το ΝΑΤΟ και οι τρίτες χώρες θα πρέπει επίσης να δουν τις ενέργειες της Ελλάδας. Έχουμε προειδοποιήσει όλους τους συμμάχους μας για την Ελλάδα. Περιμένουμε από αυτούς να είναι αντικειμενικοί. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ενέργειες και η ρητορική της Ελλάδας (για την Τουρκία) δεν συνάδουν με τη φιλία ή τη συμμαχία», είπε χαρακτηριστικά.