Για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακής στήριξης στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο μίλησε μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «το Σεπτέμβριο θα έχουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακής στήριξης στην Ευρώπη, ένα πρόγραμμα 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε 6 εκατομμύρια καταναλωτές οικιακού ρεύματος, το οποίο επί της ουσίας, θα έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουν μικρότερες αυξήσεις από αυτές που θα πλήρωναν».

«Ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα, που οφείλεται στο μηχανισμό τιμολόγησης»

«Μιλάμε για ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα, που οφείλεται στο μηχανισμό τιμολόγησης, που η Κυβέρνηση έχει εφαρμόσει από τον Ιούλιο και μετά, στην κατάργηση επί της ουσίας της ρήτρας αναπροσαρμογής, που αποδεικνύει έμπρακτα τη βούλησή μας να στεκόμαστε αποτελεσματικά στο πλευρό της κοινωνίας, για να αντιμετωπίσει τα πολύ δύσκολα που έχουμε και που, δυστυχώς απ’ ό,τι φαίνεται, είναι ακόμη μπροστά μας», επεσήμανε.

Ξεκλαθαρίζοντας ότι δεν θα διαταρραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία στη χώρα, ο Γ. Οικονόμου επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα αξιποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία ώστε όλες οι κρίσεις «να έχουν το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στη ζωή της κοινωνίας».

«Κοστολογούνται όλες οι παρεμβάσεις που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ»

«Κοστολογούνται όλες οι παρεμβάσεις και όλα τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αυτό που έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, είναι ότι συναισθανόμαστε απόλυτα την αγωνία, τους φόβους και τις πραγματικές δυσκολίες που έχει η ελληνική κοινωνία, η ελληνική οικογένεια, η επιχειρηματική τάξη, για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που δημιουργούν οι εξωγενείς εισαγόμενες κρίσεις στην ελληνική οικονομία και κοινωνία», υπογράμμισε.

«Χρειάζεται σωφροσύνη, χρειάζεται να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως «προς την κατεύθυνση αυτή κάθε δυνατότητα που υπάρχει, θα αξιοποιηθεί για να έχει το μέγιστο  δυνατό αποτέλεσμα. Και στοχευμένα σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, αλλά και οριζόντια, εκεί που οι ανάγκες δεν μπορούν να μπουν στο ζύγι, όπως, για παράδειγμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα. Από εκεί και πέρα, χρειάζονται εφεδρείες, χρειάζεται σωφροσύνη, χρειάζεται να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα και να αναλύουμε αυτά που γίνονται παντού στον κόσμο».

Ξεκαθάρισε πως το ουσιαστικό είναι τα όποια μέτρα να έχουν αποτέλεσμα και να μην στέκεται κανείς στην επικοινωνιακή τους διάσταση η διαφήμιση.

«Συντελούνται γύρω μας πράγματα που δεν είναι συνηθισμένα με τον τρόπο ζωής που είχε συνηθίσει η ευρωπαϊκή κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες. Οφείλουμε, λοιπόν, χωρίς πανικό, χωρίς τρόμο, αλλά με ρεαλισμό να αναλύουμε σωστά την εικόνα» είπε.

«Να διαβεβαιώσουμε ότι κανένας δεν θα μείνει πίσω»

Σχετικά με το επίδικο για την κυβέρνηση, ο Γ. Οικονόμου υπογράμμισε: «Να διαβεβαιώσουμε ότι κανένας δεν θα μείνει πίσω και κανέναν δεν θα αφήσουμε μόνο του. Αυτή είναι και η δική μας αγωνία. Η πολιτική μας να δημιουργεί μέρισμα, το οποίο θα δίνεται στην κοινωνία για να την στηρίξει και να ανοίγει δρόμους για να μπορεί ο κόσμος να προκόβει και να ζει, όπως του αξίζει να ζει».