Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, στη συζήτηση στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην πρωτολογία του ότι είπε ψέματα.

Σε αυτό το σημείο υπήρξε ένταση με τον Μιχάλη Κατρίνη να διαμαρτύρεται στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, καθώς θεωρούσε πως εκείνος θα έπρεπε να πάρει το λόγο. Ωστόσο ο κ.Τασούλας του είπε πως αυτό επιτρέπεται από τον κανονισμό.

Στη συνέχεια ο κ.Γεραπετρίτης πήρε το λόγο και ανέφερε «εγώ δεν σας μιλάω στον ενικό και δεν απευθύνομαι υβριστικά. Να μέμφεστε έναν βουλευτή ότι είπε ψέματα στη Βουλή. Εχει χαθεί το αληθές νόημα των λέξεων. Θέλω να δηλώσω ευθέως παρασταμένων των βουλευτών που βρίσκονταν στην επιτροπή Θεσμών Διαφάνειας. Δεν είπα ποτέ τίποτα από αυτά που είπατε. Ρωτήστε τον κύριο Κατρούγκαλο. Σε παρακαλώ Γιώργο να πεις στον πρόεδρο σου αν εγώ είπα τίποτα από αυτά που είπε. Σας παρακαλώ να ανακαλέσετε. Εγώ προτίθεμαι να ασκήσω όλα τα δικαιώματά μου για την προσβολή που κάνατε. Είπατε ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος και του Νόμου

Μετά τον υπουργό Επικρατείας πήρε το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας για να απαντήσει στον Γιώργο Γεραπετρίτη και έθεσε ως ερώτημα στον υπουργό Επικρατείας «γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε ότι έλεγε ψέματα ο κ. Κοντολέων.
Χρειάστηκε σωσίβιο ο κ. Μητσοτάκης και ανέλαβε ο κ.Γεραπετρίτης. Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε όταν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας απαντούσε ο κ. Κοντολέων. Μην μου κουνάτε το δάχτυλο για μηνύσεις και αγωγές, εδώ μιλάμε πολιτικά.
Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε. Αν γνωρίζατε εσείς και ο κ. Πιερρακάκης είστε συμμέτοχοι και συνεργοί στο έγκλημα.
Το να βγαίνετε εσείς και να μου κουνάτε το δάχτυλο πάει πολύ».