Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα με τον Δήμαρχο Καισαριανής, Χρήστο Βοσκόπουλο, κατά την οποία συζητήθηκε η σημερινή κατάσταση στον Δήμο Καισαριανής και οι ανάγκες που προκύπτουν από τις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής τόνισε την ιστορική σημασία της φετινής επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή για την πόλη της Καισαριανής, ως έναν από τους πρώτους προσφυγικούς συνοικισμούς της χώρας, αλλά και το σύγχρονο ρόλο της πόλης στην εθνική οικονομία, μέσω της πληθώρας των έργων που έχει θέσει σε τροχιά η παρούσα δημοτική αρχή, συνολικού ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Από αυτά, 10 εκατομμύρια προέρχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών για την υλοποίηση της διπλής ανάπλασης της Πλατείας και του Σκοπευτηρίου, έργο το οποίο χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο ως ένα από τα πέντε εμβληματικά έργα του προγράμματος χρηματοδότησης “Αντώνης Τρίτσης”.

Ο Δήμαρχος, Χρήστος Βοσκόπουλος, αναφέρθηκε στο ρόλο που παίζει πλέον η τοπική αυτοδιοίκηση στη ζωή των πολιτών, με τον αυξημένο αριθμό αρμοδιοτήτων και καθηκόντων, στο πλαίσιο της μετάβασης της χώρας στο μοντέλο πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης με τα απαραίτητα εργαλεία και μέσα, προκειμένου να αντεπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της.