Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή την 31η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας απέστειλε στον Πρόεδρο Ζελένσκι βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Ακολουθεί η ελληνική μετάφραση του μηνύματος της κυρίας Σακελλαροπούλου για την επέτειο Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

«Αγαπητοί Ουκρανοί φίλοι, Η σημερινή 31η επέτειος από την ανεξαρτησία σας, αντί να σας βρίσκει να γιορτάζετε, σημαδεύεται δυστυχώς από τον εξάμηνο αγώνα σας ενάντια στη βάρβαρη και άδικη ρωσική εισβολή.

Την ίδια στιγμή, η αντίστασή σας και η πίστη σας στην ελευθερία αποτελούν για όλο τον κόσμο ένα εξαιρετικό παράδειγμα αγώνα κατά του αυταρχισμού και της επεκτατικότητας. Από αυτή την οπτική, η 24η Αυγούστου έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό φέτος.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, η Ελλάδα, μαζί με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, εξέφρασε ανεπιφύλακτα την αλληλεγγύη της προς την Ουκρανία και στήριξε τον αγώνα σας να επιλέξετε το δικό σας πεπρωμένο εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Αγαπητοί φίλοι, Οι χώρες μας συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας και μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Με αυτό το πνεύμα, προσβλέπω στη συνεχή στενή μας συνεργασία και εύχομαι να εξέλθετε σύντομα από αυτή την τραγωδία» καταλήγει το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπουλου.