Οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας, ζήτησαν να υπάρξει «αυτοσυγκράτηση» γύρω από τον σταθμό παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια, τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη, που έχει καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι πρόεδροι Τζο Μπάιντεν και Εμανουέλ Μακρόν, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ζήτησαν επίσης να σταλεί «γρήγορα» επί τόπου μια ομάδα επιθεωρητών του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA), όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Σολτς.

Οι μάχες που ξανάρχισαν γύρω από τον πυρηνικό σταθμό, με τη Ρωσία και την Ουκρανία να επιρρίπτουν η μία την ευθύνη στην άλλη, εγείρει φόβους για μια πυρηνική καταστροφή, χειρότερη από εκείνη του Τσερνόμπιλ.

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δέχτηκε να γίνει επιθεώρηση στον σταθμό από τον IAEA.
Στις σημερινές επαφές τους, οι τέσσερις Δυτικοί ηγέτες «συμφώνησαν επίσης ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία για να αμυνθεί απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα».