Έργα ανακαίνισης πολιτιστικής υποδομής και εκδηλώσεις ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της τοπικής παράδοσης επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο των υλοποιούμενων εκδηλώσεων -δράσεων των πολιτιστικών συλλόγων Μαθιάς του Δήμου Μινώα, Ψυχρού του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου  και Κασταμονίτσας του Δήμου Μινώα.

Ειδικότερα στην Μαθιά, παράλληλα με την προγραμματισμένη πολιτιστική  εκδήλωση, πραγματοποιήθηκαν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τα εγκαίνια των ανακαινισμένων  γραφείων του πολιτιστικού συλλόγου στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού σχολείου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και την παραχώρηση του Δήμου Μινώα. Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Αντώνης  Δασκαλάκης και ο Πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Νικολουδάκης ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη για την παρουσία του και την χρηματοδότηση του έργου, όπως και τον Δήμο για την παραχώρηση.

Στο Ψυχρό Λασιθίου στο πλαίσιο εκδήλωσης, παρουσίαση του βιβλίου “Καινούργια μέρα”, Εκδόσεις Καστανιώτη του βραβευμένου συγγραφέα Νίκου Χρυσού με καταγωγή από το Μέσα Λασίθι, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του και παρέδωσε τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Συλλόγου στον συγγραφέα.

H Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Μαρία Πιταροκοίλη και ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη για την διαχρονική του  στήριξη στον πολιτιστικό σύλλογο και στον  Δήμο αντίστοιχα. Ευχαριστίες επίσης εξέφρασε  στο

ν Περιφερειάρχη και ο συγγραφέας Ν. Χρυσός, ενώ το έργο του συγγραφέα σχολίασε, ο Αντώνης Καρτσάκης, διδάκτωρ φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η Εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος Γεωργία Μηλάκη, τοπικοί εκπρόσωποι και κάτοικοι της περιοχής.

Στην Κασταμονίτσα ο Περιφερειάρχης συμμετείχες στην εκδήλωση του τοπικού Πολιτιστικού συλλόγου που ήταν αφιερωμένη στο εφτάζυμο, στην διατήρηση και ανάδειξη της παράδοσης και της διατροφικής αξίας του φημισμένου τοπικού ψωμιού. Τον Περιφερειάρχη καλωσόρισε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Θεοδώρα  Καντιφεδάκη, η οποία και τον ευχαρίστησε για την συνδιοργάνωση και τη συνεχή στήριξη του συλλόγου από την Περιφέρεια. Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για το τοπικό παραδοσιακό προϊόν, μίλησε με τοπικούς φορείς, πολίτες, ενώ παρόντες ήταν ο Βουλευτής Γιώργος Λογιάδης και οι Αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Πιτσούλης, Κυριάκος Κώτσογλου και Λάμπρος Καμπουράκης.