Έτοιμη ακόμη και για μία τραγωδία πρέπει να είναι η Ουκρανία, αναφορικά με τον υπό ρωσικό έλεγχο πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, σύμφωνα με τον υπουργό εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε χθες ότι η χώρα του πρέπει να είναι έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο στον – υπό ρωσικό έλεγχο – πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, που δέχεται βομβαρδισμούς, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης ανθρώπων από την περιοχή.

Η Ουκρανία και οι εγκατεστημένοι από τη Ρωσία τοπικοί αξιωματούχοι αλληλοκατηγορήθηκαν σήμερα για νέους βομβαρδισμούς στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής -τον μεγαλύτερο της Ευρώπης – που βρίσκεται στη νότια Ουκρανία.

Ουκρανία: Ο πυρηνικός σταθμός βρίσκεται στα χέρια αμόρφωτων ειδικών

«Ο σταθμός βρίσκεται από σήμερα όχι μόνο στα χέρια του εχθρού, αλλά στα χέρια αμόρφωτων ειδικών που θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιτρέψουν να συμβεί μια τραγωδία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Φυσικά, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το μέγεθος της τραγωδίας που θα μπορούσε να συμβεί εάν οι Ρώσοι συνεχίσουν τις ενέργειές τους εκεί», είπε.

Ουκρανία: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο

Η Ουκρανία έχει προειδοποιήσει τις τελευταίες ημέρες για τον κίνδυνο μιας πυρηνικής καταστροφής μεγέθους Τσερνόμπιλ.

«Αυτό σημαίνει για εμάς ότι… πρέπει να προετοιμαστούμε για οποιοδήποτε σενάριο. Οι κρατικές υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων μαζί με το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Περιφερειών συζητούν διάφορα σενάρια που χρειάζονται, συμπεριλαμβανομένου του θέματος της εκκένωσης περιοχών», δήλωσε ο Μοναστίρσκι.