Για την πορεία του κορωνοϊού και τα κρούσματα μίλησε σήμερα η Ματίνα Παγώνη.

«Τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται και γι’ αυτό φταίμε εμείς οι ίδιοι, διότι υπάρχει πολύς κόσμος που δεν δηλώνει το θετικό self test» είπε, μιλώντας στο Mega, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Παγώνη: Όποιος νοσεί, να το δηλώνει

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό όποιος νοσεί και κάνει τεστ να το δηλώνει, για να γνωρίζουμε τον συγκεκριμένο αριθμό για τα επιδημιολογικά δεδομένα και για τους υπόλοιπους «σκληρούς» δείκτες.

Η γιατρός ανέφερε πως παρατηρείται τις τελευταίες μέρες μια κάμψη στα κρούσματα, ωστόσο οι θάνατοι αυξάνονται και αυτό δικαιολογείται λόγω της νόσησης ατόμων άνω των 65 ετών που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Η Ματίνα Παγώνη εκτίμησε πως από το φθινόπωρο η Επιτροπή Εμβολιασμού θα αρχίσει να προτρέπει για την 3η και 4η δόση του εμβολίου.

Παγώνη για την παραλλαγή του ιού Όμικρον 5

Αναφορικά με την παραλλαγή του ιού Όμικρον 5, η ίδια τόνισε πως είναι ιδιαίτερα μεταδοτική, όχι όμως και θανατηφόρα. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να επαναπαυθούμε, καθώς με τη λοίμωξη ο οργανισμός μπαίνει σε «έναν καινούριο κύκλο» και επίσης υπάρχουν και τα συμπτώματα της Long-Covid.