-Τώρα που ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας βλέπει ως λύση ανάγκης τη συσκότιση στα δημόσια κτίρια και τον οδοφωτισμό για την εξοικονόμηση ενέργειας, θα ήταν σκόπιμο να απευθυνθεί πρώτα από όλα στην Περιφέρεια Αττικής και στον Γιώργο Πατούλη για την αλόγιστη και σπάταλη διαχείριση ηλεκτρικής ενέργειας σε διάφορους δρόμους.

Δεν μπορεί να μην συνιστά πρόκληση για παράδειγμα, την ώρα που η χώρα προετοιμάζεται για ένα δύσκολο χειμώνα, με σχέδιο ακόμη και για περικοπές στη βιομηχανία, δρόμοι όπως η λεωφόρος Λαυρίου και όχι μόνο, να διατηρούν τα φώτα αναμμένα μέρα μεσημέρι με 38 βαθμούς Κελσίου! Δεν αρκεί επομένως ο ΥΠΕΝ, να ρίξει σκοτάδι σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους και να σβήσει μία από τις 10 λάμπες του οδοφωτισμού για να εξοικονομήσει ενέργεια όπως πρόσφατα διακήρυξε ο Κ. Σκρέκας.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να εμπεδωθεί μια νέα ενεργειακή κουλτούρα για να αντιμετωπιστεί η παγερή αδιαφορία των κρατικών λειτουργών στην κατασπατάληση ενέργειας που ενώ κινδυνεύουν να μείνουν το χειμώνα ακόμη και νοικοκυριά δίχως ρεύμα εκείνοι συνεχίζουν να μας «αλλάζουν» τα φώτα καταμεσής του καλοκαιριού! ΥΓ: Και μην αρχίσουμε τα κουλά του τύπου, ήταν μια συντήρηση, έτυχε, γινόταν έλεγχος του δικτύου, ήταν βαρύς ο στίβος, δεν με καταλαβαίνετε, κόλλησε ο διακόπτης κ.λπ. Τρεις συνεχόμενες Κυριακές παρατηρήθηκε το… φαινόμενο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα