Ο επιθετικός της Γουλβς, Χουάνγκ Χι-Τσαν, ζήτησε να σταματήσει ο ρατσισμός και προέτρεψε τους λάτρεις του αθλητισμού να έχουν μια πιο «ώριμη στάση» μετά την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε κατά την διάρκεια ενός φιλικού προετοιμασίας στην Πορτογαλία.

Η Γουλβς καταδίκασε τα γεγονότα σε δήλωσή της την Κυριακή μετά την ισοπαλία 1-1 με την πορτογαλική ομάδα Φαρένσε, στην οποία ο Νοτιοκορεάτης Χουάνγκ σκόραρε με πέναλτι, χωρίς ωστόσο να διευκρινήσει ποιός παίκτης βρέθηκε στο στόχαστρο των οπαδών.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που αναφέρουμε ότι ένας από τους παίκτες μας έγινε στόχος μεροληπτικής κακοποίησης από οπαδούς της αντίπαλης ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα με την Φαρένσε», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Γουλβς και προστίθεται:
«Θα αναφέρουμε το περιστατικό στην UEFA και θα ζητήσουμε από την αντίπαλό μας και τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν το θέμα. Ο ρατσισμός σε οποιαδήποτε μορφή, είναι εντελώς απαράδεκτος και δεν πρέπει ποτέ να μένει ατιμώρητος».

Ο Χουάνγκ ευχαρίστησε τον σύλλογο και τους θαυμαστές του για τα μηνύματα συμπαράστασής τους σε μια ανάρτηση στο Instagram.

«Είμαστε όλοι τα ίδια ανθρώπινα όντα», είπε ο Χουάνγκ και συνέχισε: «Όλοι πρέπει να έχουμε μια ώριμη στάση όσον αφορά στην απόλαυση του αθλητισμού.
Ελπίζω πραγματικά ότι σήμερα θα μπορούσε να είναι η τελευταία ημέρα, που οι άνθρωποι υποφέρουν από ρατσισμό, όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά παντού. Όχι στον ρατσισμό».