Ένα ακόμη θλιβερό περιστατικό με «πρωταγωνιστές» συμμορίες αλλοδαπών που φαίνεται να δρουν κοντά στα σύνορα της Ελλάδος με τη Βόρεια Μακεδονία, ληστεύοντας μετανάστες οι οποίοι αναζητούν τρόπους να φύγουν παράνομα από την ελληνική επικράτεια, μέσω των βόρειων συνόρων, με προορισμό την Κεντρική Ευρώπη, ήρθε στο «φως», με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Λίγες ώρες μετά την θανατηφόρα ληστεία σε βάρος 23χρονου Πακιστανού σε αγροτική περιοχή στο Μικρόδασος Κιλκίς, αποκαλύφθηκε ότι στην ίδια περιοχή έπεσε θύμα ληστείας 30χρονη εγκυμονούσα από τον Λίβανο, με αποτέλεσμα να χάσει το έμβρυο που κυοφορούσε λόγω των σφοδρών χτυπημάτων που δέχθηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η παθούσα κινούνταν, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, πεζή μαζί με τον 35χρονο σύζυγό της και τα πέντε ανήλικα παιδιά τους (3 έως 13 ετών), αλλά κι ένα ακόμη συγγενικό τους πρόσωπο. Την πολυμελή οικογένεια φαίνεται ότι είχε αναλάβει να βοηθήσει τετραμελή συμμορία διακινητών για να κινηθεί μέσα από παράνομα περάσματα, με σκοπό να εξέλθει παράνομα από τη χώρα μας.

Όπως έγινε γνωστό, κάποια στιγμή ένας από τους διακινητές -πρόκειται για 30χρονο Πακιστανό- επιτέθηκε στην εγκυμονούσα, χτυπώντας τη βίαια για να της αποσπάσει 2000 ευρώ που είχε πάνω της. Ένα από τα παιδιά της αντιλήφθηκε το συμβάν και προσπάθησε να προστατέψει τη μητέρα του, αλλά δέχθηκε κι αυτό χτυπήματα, με συνέπεια να τραυματιστεί ελαφρά. Η 30χρονη και το 6χρονο παιδί της μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τη διακοπή της κύησης.

Οι διακινητές τράπηκαν σε φυγή, αλλά ύστερα από αστυνομικές αναζητήσεις, συνελήφθησαν το επόμενο πρωί τόσο ο 30χρονος όσο και οι τρεις συνεργοί του (20 και 21 ετών, κατά περίπτωση, από το Πακιστάν και τη Συρία).

Είχε προηγηθεί η φονική ληστεία με θύμα 23χρονο Πακιστανό τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ομάδα Αφγανών και Σύρων επιτέθηκε με ξύλινα κοντάρια στον παθόντα και σε τρεις ακόμη συμπατριώτες του, από τους οποίους απέσπασαν 200 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο. Τέσσερις εκ των δραστών συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή Κιλκίς.

Η περιοχή όπου συνέβησαν τα δύο παραπάνω περιστατικά βρίσκεται σε απόσταση περίπου 7 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία. Κάτοικοι καταγγέλλουν τη δράση συμμοριών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και είτε αξιώνουν εκβιαστικά χρήματα είτε ληστεύουν μετανάστες που κινούνται μέσα από αγροτικές περιοχές και κατά μήκος παρακείμενης σιδηροδρομικής γραμμής, με σκοπό να φτάσουν στα σύνορα και να περάσουν στο γειτονικό έδαφος.