Έναν εφιαλτικό αποκλεισμό στη β’ προκριματική φάση του Champions League γνώρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος γνώρισε την ήττα με 4-0 από τη Μακάμπι Χάιφα στο «Καραϊσκάκη».

Με συνολικό σκορ 5-1 ο Ολυμπιακός εγκαταλείπει νωρίς την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, στρέφοντας πλέον το βλέμμα του στην προκριματική φάση του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, με τα παιχνίδια να είναι προγραμματισμένα για τις 4 και 11 Αυγούστου.

Η Μακάμπι Χάιφα θα παίξει για την είσοδό της στα πλέι οφ του Champions League με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν σε κάκιστο βράδυ και παρότι είχαν το πλεονέκτημα έδρας και την ισοπαλία (1-1) από το παιχνίδι στο Ισραήλ, γνώρισαν συντριβή από μια ομάδα που εμφανίστηκε σαφέστατα πιο έτοιμη, αγωνιστικά και ψυχολογικά, από τον αντίπαλό της.

Μετά τον απόλυτο αιφνιδιασμό, ο Ολυμπιακός κατέρρευσε

Οι Ισραηλινοί πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, καθώς άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σερί, με τον Βατσλίκ να φέρει ευθύνη για την αντίδρασή του στην εκτέλεση και τον Ζινκερνάγκελ να είναι «ηθικός αυτουργός» του 0-1, έχοντας υποπέσει σε ένα αχρείαστο φάουλ εκτός περιοχής.

Αφού στο 12′ ο Πολωνός διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε κεφαλιά του Μασούρα και χέρι του Πλάνιτς, προϊόντος του χρόνου οι γηπεδούχοι άρχισαν να χάνουν την ψυχραιμία τους, να μην έχουν καθαρό μυαλό και αφού ακυρώθηκε γκολ του Μπουχαλάκη στο 25′ (χέρι του σκόρερ), σπατάλησαν ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο χωρίς να απειλήσουν, καθώς η «έμπνευση» του Μαρτίνς με τριάδα Μπουχαλάκη, Μαντί Καμαρά και Κανέ στη μεσαία γραμμή αποδείχθηκε, επιεικώς, ατυχής.

Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Μακάμπι Χάιφα έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, όταν ο Βατσλίκ απέκρουσε το τετ-α-τετ του Νταβίντ.

Και αφού στο 60′ ο Τικίνιο έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, καθώς από κοντά σούταρε πάνω στα σώματα, στο επόμενο λεπτό (61′) ο Πιερό βγήκε στην πλάτη του Σισέ σε μια σέντρα από δεξιά και με καρφωτή κεφαλιά «έγραψε» το 0-2, ενώ στο 65′ και σε πανομοιότυπη φάση ο θηριώδης Αϊτινός, στη σέντρα του Κορνού από αριστερά αυτή τη φορά, διασφάλισε την πρόκριση της ομάδας του, ξανά με κεφαλιά.

Το… κερασάκι στην πρόκριση της πρωταθλήτριας Ισραήλ έβαλε ο Φανί στο 87′, ο οποίος απέναντι σε μια ομάδα που δεν υπήρχε στο γήπεδο μετά το 0-2 πήρε την μπάλα, προχώρησε ανενόχλητος και με σουτ εκτός περιοχής έγραψε το τελικό 0-4.

Ολυμπιακός – Μακάμπι Χάιφα 0-4

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Βρσάλικο, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κανέ (62′ Κούντε), Μπουχαλάκης (46′ Καρβάλιο), Μαντί Καμαρά (77′ Εμβιλά), Ζινκερνάγκελ (62′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (69′ Βαλμπουενά), Τικίνιο.

Μακάμπι Χάιφα (Μπαράκ Μπαχάρ): Κοέν, Κορνού (72′ Μεναχέμ), Γκόλντμπεργκ, Πλάνιτς, Σούντγκρεν, Μοχάμεντ, Λαβί, Σερί (78′ Ατζίλι), Νταβίντ (78′ Φανί), Πιερό (86′ Ρουκάβιτσα), Αζίζα (73′ Αράντ).