του Ανδρέα Κωνσταντάτου

O  κ. Τσίπρας, μεγαλούργησε, ως συνήθως. Επισκέφθηκε τις καμένες περιοχές από τη φωτιά Πεντέλης και ρώτησε τον δήμαρχο Παλλήνης πόσα  σπίτια “έχουν θέμα” και συμπλήρωσε μόνος του “πρέπει να είναι πάνω από διακόσια”.

Όταν ο δήμαρχος που απάντησε πως κάηκαν “3-4 στο Ντράφι και άλλα τόσα στην Πεντέλη”  δεν ξεροκατάπιε που διαψεύστηκε μπροστά στις κάμερες.

Λίγο αργότερα σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: “Η περιοχή που επισκέφθηκα έχει πάνω από 100 οικογένειες που τούτη την ώρα είναι έξω από τα σπίτια τους. Συνεπώς δεν μπορεί κανείς να θριαμβολογεί”.

Μπορεί κανείς όμως να υποθέσει πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή έμπλεξε τους αριθμούς  ή απλά έπεσε στη “μαύρη τρύπα” της   υπερβολής.
“Γλίστρησε” ο ίδιος μέσα ή δεν τον ενημέρωσαν σωστά οι σύμβουλοι του;

Μήπως δεν τηλεφώνησαν στην Πυροσβεστική ή στους δημάρχους της περιοχής πριν ο πρόεδρος τους ξεκινήσει την περιοδεία του στα καμένα;

Μήπως  ενημερώθηκαν  τα  δικά τους  μέσα ενημέρωσης; Άντε βρες την αλήθεια. Και τι σημασία έχει.

Είναι γνωστό πως ο κ. Τσίπρας, χρησιμοποιεί τους αριθμούς κατά πως τον βολεύουν σε όλες του τις ομιλίες. Άλλοτε πιάνει  η τακτική του, άλλοτε τον πιάνουν στα πράσα, όπως στην Πεντέλη.

Ζούμε  την εποχή, που η πληροφόρηση και η παραπληροφόρηση δεν έχουν  όρια, που τα fake news συγκρούονται καθημερινά με την πραγματικότητα και μαζί της συγκρούονται on camera και πολιτικοί. Η σύγχυση γύρω από την αλήθεια και την πραγματικότητα εντείνεται και διαχέεται  μια διχαστική συμπεριφορά στη κοινή γνώμη και την κοινωνία .

Ο κ.  Π. Κουρουμπλής συγκρούστηκε στη Βουλή μετωπικά όχι μόνο με την πραγματικότητα αλλά και με την πολιτική λογική. Δήλωσε πως σε μια πυρκαγιά “το πιο εύκολο πράγμα είναι μην έχεις απώλεια ζωής”  και έκανε τη δήλωση ο αθεόφοβος, στην επέτειο της τραγωδίας στο Μάτι. Χωρίς ντροπή, χωρίς φόβο και χωρίς μνήμη.

Αν όμως αυτό που είπε είναι αλήθεια, σημαίνει απλά, πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η πιο αποτυχημένη στην ιστορία, αφού δεν μπόρεσε να κάνει  “το πιο εύκολο πράγμα” να αποτρέψει απώλειες ανθρώπινων ζωών. Αντ’ αυτού οδήγησε τη χώρα σε μια πρωτοφανή τραγωδία με εκατόμβη νεκρών στο Μάτι.

Ο σουρεαλισμός στην κορύφωση του.
Εύκολα κανείς μπορεί να συγκεντρώσει τις εκτός πραγματικότητας, δηλώσεις των συριζαίων, δύσκολα να τις αποκρυπτογραφήσει.

Όπως την επίθεση Φίλη και των κομματικών τρολ, κατά της προέδρου της Δημοκρατίας  που είπε το αυτονόητο για μια Δημοκρατία. Πως “η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους”.

Και έπεσαν να την “φάνε” γιατί το αυτονόητο σε μια Δημοκρατία, δεν συμβαδίζει με το “κοινό περί δικαίου αίσθημα” των τρολ του διαδικτύου και του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει τους δικαστές να βγάζουν αποφάσεις με βάση τις αντιλήψεις περί δικαίου της Κουμουνδούρου.
“Άλλα ντ’ άλλα της Παρασκευής το γάλα” σ αυτό το κόμμα. Όμως από πίσω  κρύβεται μια πολιτική σκοπιμότητα, μια γραμμή αντίστασης στη νομιμότητα, διάχυσης ψευδών ειδήσεων με στόχο τη σύγχυση στην κοινή γνώμη και το διχασμό της κοινωνίας.

Παλιότερα το ΚΚΕ έλεγε “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη” κι όχι των υπολοίπων Ελλήνων. Γιατί ήξερε πως δεν θα πάρει ποτέ την ψήφο τους, όπως και δεν την πήρε.

Τώρα στη θέση του εργάτη,  ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε  τις μειοψηφίες κάτω από το σύνθημα “νόμος είναι ότι μας αρέσει”. Χαϊδεύει τα αυτιά τους προσδοκώντας, την ανέφικτη μ’ αυτή την πολιτική, πλειοψηφία στην επόμενη  Βουλή…