Τουλάχιστον 30 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν λεωφορείο έπεσε από γέφυρα σε κοιλάδα ποταμού στην Κένυα.

Όπως πιστεύεται δεν λειτούργησαν τα φρένα του λεωφορείου με αποτέλεσμα να κάνει βουτιά θανάτου από ύψος 40 μέτρων χθες το βράδυ σε περιοχή της κεντρικής Κένυας.

Το λεωφορείο εκτελούσε δρομολόγιο από το Μέρου προς το λιμάνι της Μομπάσα, όταν έπεσε από τη γέφυρα Nithi. «Θα πρέπει να αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα καθώς κινείτο με πολύ υψηλή ταχύτητα όταν συνέβη το τροχαίο δυστύχημα«, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας, Ρόνο Μπουνέι, ενώ πρόβλημα στα φρένα, που εμπόδισε τον οδηγό του λεωφορείου να πάρει σωστά μια κλειστή στροφή, διαπίστωσαν και οι αρχικές έρευνες των Αρχών.

Εικόνες σοκ από το σημείο αποκαλύπτουν το μέγεθος της τραγωδίας με το λεωφορείο να έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Μέλη σωστικών συνεργείων εικονίζονται σε πλάνα να ερευνούν τα συντρίμμια, ενώ περαστικοί παρακολουθούν με τρόμο από ψηλά.

Φωτογραφίες: AP Photos

Άγνωστο παραμένει πόσα άτομα επέβαιναν στο λεωφορείο τη στ5ιγμή του τροχαίου, ενώ η επιχείρηση διάσωσης συνεχίστηκε όλη τη νύχτα κι εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς ενδέχεται να εγκλωβίστηκαν άτομα κάτω από τα συντρίμμια. Αρκετοί από τους επιβάτες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.

Φονικά τροχαία καταγράφονται ολοένα και πυκνότερα το τελευταίοι διάστημα στην Κένυα. Στις 8 Ιουλίου τουλάχιστον 20 άτομα σκοτώθηκαν σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Ναϊρόμπι με τη Μομπάσα, ενώ την περσινή χρονιά καταγράφηκαν 4.579 θάνατοι από τροχαία στη χώρα – μια αύξηση της τάξης του 15% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.