«Ο ιός είναι ακόμη μαζί μας» τόνισε ο καθηγητής πολιτικής υγείας Ηλίας Μόσιαλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Αταίριαστοι», στη συχνότητα του ΣΚΑΪ.

Για την πορεία της πανδημίας, τα εμβόλια αλλά και τα μέτρα προστασίας, μίλησε στον Γιάννη Τζούνο, στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, τονίζοντας πως οι άνω των 60 αλλά και οι ευπαθείς ομάδες γενικότερα, θα πρέπει να εμβολιαστούν με την 4η δόση, ειδικότερα μάλιστα αυτοί που έχουν μείνει στις 2 δόσεις» ενώ αναφορικά με την υποχρεωτικότητα είπε πως «δεν είμαι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού αλλά υπέρ της σωστής και συνεχούς ενημέρωσης των πολιτών..

Για την πορεία των κρουσμάτων, ανέφερε ότι «Θα υπάρξει αποκλιμάκωση τις επόμενες ημέρες, όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων και συγκεκριμένα μέχρι τις πρώτες μέρες του Αυγούστου.

Επίσης, ανέφερε πως «η όμικρον 5 κυριαρχεί στη Νότια Ελλάδα, αλλά όχι στην Βόρεια, με αποτέλεσμα στα βόρεια να καθυστερήσει λίγο ακόμη η κορύφωση του κύματος».

Καμία σιγουριά ότι οι επόμενες μεταλλάξεις θα είναι λιγότερο επιθετικές

Ο καθηγητής, τόνισε πως «τίποτα δεν είναι δεδομένο για την πορεία της πανδημίας», δίνοντας μία απάντηση σε όσους θεωρούν δεδομένο πως ο ιός θα εξασθενήσει με το πέρασμα του καιρού.

«Δεν είμαστε σίγουροι πως οι επόμενες μεταλλάξεις δεν θα είναι επικίνδυνες όσο το πρώτο στέλεχος ή η Δέλτα. Περίπου κάθε 6 μήνες έχουμε μία νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, οπότε πρέπει να πηγαίνουμε βήμα βήμα», είπε ο κ. Μόσιαλος.

Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας, ο καθηγητής υποστήριξε πως ειδικά για όσους κινδυνεύουν περισσότερο, καλό θα ήταν να χρησιμοποιούν μάσκα όχι μόνο όπου είναι υποχρεωτική αλλά οπουδήποτε κρίνεται αναγκαία, όπως για παράδειγμα στο σούπερ μάρκετ».

Δείτε όσα είπε ο Ηλίας Μόσιαλος στον ΣΚΑΪ: