Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη δράσεων που αφορούν στην οργάνωση και διοίκηση των υπηρεσιών αθλητισμού συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Διευθυντής του εργαστηρίου του ΤΟΔΑ, Καθηγητής και Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτης (Τάκης) Αλεξόπουλος. Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργου Πιτσούλη.

Όπως αναφέρθηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας, θα συμβάλει στην πολυεπίπεδη προώθηση εκπαιδευτικών, ερευνητικών, επιστημονικών και διοικητικών συνεργειών, καθώς και στην ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας τόσο σε ζητήματα που άπτονται των υπηρεσιών του αθλητισμού, όσο και σε ζητήματα που άπτονται στην εν γένει βελτίωση των δεικτών ποιότητας της ζωής των πολιτών της Περιφέρειας Κρήτης.

Αθλητική επιμόρφωση, υποτροφίες και διοργανώσεις στην Κρήτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια εφαρμογής του μνημονίου συνεργασίας, η Περιφέρεια Κρήτης:

θα χρηματοδοτήσει υποτροφίες με αντικείμενο την οργάνωση και διοίκηση του αθλητισμού και οι οποίες θα υλοποιηθούν μέσω του θεσμοθετημένου εργαστηρίου “ISM Lab”,

θα αναθέσει μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων και Έρευνας(ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο εργαστήριο “ISM Lab” την δια ζώσης επιμόρφωση των διοικητικών στελεχών των ομαδικών αθλημάτων σε θέματα που άπτονται της οργάνωσης, διοίκησης των υπηρεσιών του αθλητισμού.

Μάλιστα στην συνάντηση Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη και του καθηγητή-κοσμήτορα συμφωνήθηκε, καταρχήν:

A) Η ανάθεση έργου επιμόρφωσης των αθλητικών στελεχών ομαδικών αθλημάτων, τα οποία θα διεξαχθούν το 2023 σε διοργανώσεις της Περιφέρειας Κρήτης.
Β) Θεσμοθέτηση 5 υποτροφιών που απευθύνονται σε Κρήτες για την παρακολούθηση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο γνωστικό αντικείμενο της Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμών Οργανισμών.

Γ) Θεσμοθέτηση, ενδεικτικά καταρχήν, 5 υποτροφιών που απευθύνονται σε  βετεράνους Κρήτες ποδοσφαιριστές, για τη συμμετοχή τους στο νεοσύστατο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Τεχνικών Διευθυντών Ποδοσφαίρου, το οποίο υλοποιείται από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με τη συνεργασία του Εργαστηρίου iSportManagement και της SuperLeague.