Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 18 Ιουλίου από τον Δήμο Αχαρνών η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, παρουσία του εκπροσώπου τύπου της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Νικολάου.

Όπως κάθε χρόνο ο Δήμος Αχαρνών δεν ξέχασε αυτούς που έπεσαν στην Κύπρο το 1974 για την απόκρουση της εισβολής των Τούρκων. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός υπογράμμισε: «Συγκεντρωθήκαμε, όπως κάθε χρόνο, για να επιτελέσουμε το δικό μας καθήκον: Να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ήρωες νεκρούς μας. Μεταξύ αυτών και ο Μενιδιάτης Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που σκοτώθηκε υπερασπιζόμενος το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ. Ήταν ένας από τους Μενιδιάτες που βρέθηκαν στην Κύπρο για να σταθούν στο πλευρό των αδερφών μας που ξαφνικά είδαν να απειλείται η εθνική κυριαρχία, η ανεξαρτησία, η ελευθερία. Το μήνυμα των πεσόντων είναι πως η ζωή τους δεν χάθηκε άσκοπα. Ένα μήνυμα που διαχέεται στο χρόνο και στον κόσμο. Ένα μήνυμα που θα μείνει κυρίαρχο στη συνείδηση όλων μας».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Νικολάου, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Κύπριου Πρέσβη Κυριάκου Κενεβέζου, ευχαρίστησε τον Δήμο Αχαρνών για την ανιδιοτελή πρωτοβουλία διοργάνωσης αυτής της τελετής μνήμης που καταδεικνύει το μέγεθος της αγάπης και της αλληλεγγύης προς τον Κυπριακό λαό. «Σαράντα οκτώ χρόνια από την Τουρκική εισβολή, οι μνήμες παραμένουν ολοζώντανες καθώς το νησί μας να παραμένει διχοτομημένο. Μισό αιώνα τώρα συνεχίζεται η βεβήλωση», σημείωσε χαρακτηριστικά. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αχαρνών, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου 1974 καθώς και με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: οι Βουλευτές Αν. Αττικής Βασίλης Οικονόμου, Αντώνης Μυλωνάκης και Μαρία Αμπατζίδη, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Κατσιγιάννης, ο πρόεδρος του Δ.Σ Αχαρνών Θέμης Οικονόμου, το μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου Χρήστος Πανταζώνας, το μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πολεμιστών Κύπρου 1964-74, Ιωάννης Λάζαρης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λάζαρος Καραούλης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, ιερείς και δεκάδες δημότες.