Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

του Πέτρου Κουβάτσου

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης) εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του στο ενδεχόμενο να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά σχολεία, τη νέα σχολική περίοδο, μέχρι τις έξι το απόγευμα.

Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν: «Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για άμεση θεσμοθέτηση της διεύρυνσης του ωραρίου, που υπό τις παρούσες συνθήκες και την έλλειψη προσωπικού δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί, δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι Παιδικοί Σταθμοί σε παιδοφυλακτίρια ιδρυματοποιημένων παιδιών» και συμπληρώνουν: «Προειδοποιούμε πως μονομερείς αποφάσεις προς την κατεύθυνση αυτή θα οδηγήσουν σε μαζικές κινητοποιήσεις, που θα κάνουν αμφίβολο το άνοιγμα των Παιδικών Σταθμών τον προσεχή Σεπτέμβριο. Δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις ούτε στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ούτε στην ασφάλεια των φιλοξενούμενων παιδιών».

Στο πλαίσιο αυτό, το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε:

1. Την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στην περίπτωση νομοθέτησης των εξαγγελιών του πρωθυπουργού.

2. Εξουσιοδοτεί την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α για την εξειδίκευση των απεργιακών κινητοποιήσεων, τόσο κατά την ψήφιση όσο και κατά την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς.