Πολλά ενδιαφέροντα νέα που προκύπτουν από το ρεπορτάζ για την έλευση της Nazionale Piloti στην Ελλάδα.

Επειδή εξαιτίας του κορονοϊού πιθανή αυξημένη προσέλευση κοινού θα δυσκόλευ τα πράγματα στο Δημοτικό Στάδιο Μυκόνου, αποφασίστηκε να εγκαταλειφθεί προς το παρόν η ιδέα του ποδοσφαιρικού αγώνα με τη συμμετοχή των πιλότων της Formula 1 κι άλλων μορφών του motorsport. Και λέμε προς το παρόν καθώς έχουν ξεκινήσει διεργασίες ώστε το event του Αυγούστου να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για μεγαλύτερο event, πιθανότατα στην Αθήνα, με ποδοσφαιρική αναμέτρηση αντίστοιχη εκείνων που έγιναν το 2006 και το 2007.

Τα νέα δεδομένα για την έλευση της Nazionale Piloti στην Ελλάδα

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως μπαίνει φρένο στην επίσκεψη της Nazionale Piloti. Η ποδοσφαιρική ομάδα των πιλότων της F1 θα γιορτάσει στη χώρα μας τα 40 χρόνια δράσης της, μία πορεία που περιελάμβανε 239 αγώνες με έσοδα άνω των 16 εκατομμυρίων ευρώ που αξιοποιήθηκαν σε φιλανθρωπικές δράσεις!

Μαστοράκης, Ντι Νατάλε και Μονογυιού

Οι εορτασμοί λοιπόν θα γίνουν στη χώρα μας, παρουσία αρκετών ονομάτων που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον. Ξεκινώντας από τον Πιερ Γκασλί της Scuderia AlphaTauri, τον βετεράνο της F1 Τζιανκάρλο Φιζικέλα, τον άλλοτε αντίπαλό του και νυν αγωνοδίκη της FIA, Τόνιο Λιούτσι, τον άσο των δύο τροχών Μαξ Μπιάτζι αλλά και νέα ονόματα που επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους τις τελευταίες ώρες. Ο λόγος για τον δοκιμαστή της Scuderia Ferrari με 62 εκκινήσεις στην F1 και οδηγό της Penske στη Formula E, Αντόνιο Τζιοβινάτσι, που θα έρθει στην Ελλάδα παρέα με τον επίσης Ιταλό, με πλούσια καριέρα σε GP2, IndyCar, Formula E κι αγώνες αντοχής, Λούκα Φιλίπι.

Στο πλευρό του θα είναι η αδερφή του, Άλις Φιλίπι, με πλούσια καριέρα στη σκηνοθεσία. Μάλιστα είναι ιδιαίτερα ενεργή στον τομέα της οδικής ασφάλειας και προς αυτή την κατεύθυνση θα στραφεί και η επίσκεψη των πιλότων. Θα βρεθούν στην πίστα karting της Μυκόνου, που πέρα από έναν «αγώνα» επί ελληνικού εδάφους, θα προάγουν την οδική ασφάλεια, σε ένα πλαίσιο το οποίο ο εκπρόσωπος της Nazionale Piloti στην Ελλάδα, Κώστας Μαστοράκης, συζητά με τοπικούς φορείς.

Nazionale Pilioti

Στην πρόσφατη επίσκεψη του Μάριο Ντι Νατάλε, προέδρου της Nazionale Piloti, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση με την βουλευτή Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού, με θέμα συζήτησης την ίδρυση φορέα και τη πραγματοποίηση δράσεων οδικής ασφάλειας στο νησί των ανέμων κι όχι μόνο.

Στο ίδιο μήκος είναι σύμφωνα με τον διοργανωτή οι συζητήσεις τόσο μες την Περιφέρεια Ανατολικού Αιγαίου όσο και με τον Δήμο Μυκόνου. Οι δράσεις που θα γίνουν και θα επισημοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, θα έχουν την υποστήριξη της Εγνατίας Οδού.

Θα υπάρξει, εκτός από τα μηνύματα για την οδική ασφάλεια, και η σταθερή εδώ και πολλά χρόνια στήριξη της Nazionale Piloti στις προσπάθειες του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», το οποίο αναμένεται να επισκεφτεί αντιπροσωπεία της στο περιθώριο της επίσκεψης στην Ελλάδα.