Σε 27 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε ο 50χρονος ιερέας από το Αγρινίου, που κατηγορούνταν για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων κοριτσιών.

Το βράδυ της Δευτέρας (18/7) ανακοινώθηκε η ποινή που του επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας, η οποία είναι 27 χρόνια κάθειρξη, χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστή η ενοχή του, για όλες τις κατηγορίες που τον βάραιναν.

Ο ιερέας επιστρέφει στις φυλακές όπου θα περάσει πλέον ένα μεγάλο μέρος της ζωής του. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα agriniopress, θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης.

Οι δυο αδελφές που ήταν και εκείνες που τον μήνυσαν πρώτες, ξέσπασαν σε δάκρυα, όταν ανακοινώθηκε η ποινή. Από αυτήν, εκτιτέα είναι τα 20 έτη, αφαιρουμένου ενός έτους που ήταν προφυλακισμένος.

Επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα lefkadapress, το δικαστήριο διαβιβάζει τη δικογραφία στο Εφετείο του Αγρινίου για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για τις μητέρες των κοριτσιών που υπέστησαν την κακοποίηση από τον ιερέα, καθώς και του ίδιου για την περίπτωση ακόμη δυο κοριτσιών που κατέθεσαν ως μάρτυρες και δεν έχουν κάνει μήνυση.