Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

του Δημήτρη Φρέσκου 

Ένα ακόμη επεισόδιο σε πλήρη εξέλιξη στο θρίλερ της Πάτρας. Αιχμές πως «ο Μάνος γνώριζε» με τον πατέρα να απαντά με μηνυτήριες αναφορές για τα αδικήματα δημόσιας εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε συνέντευξή του στο twitterspace, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, ο γιατρός που βίωσε από κοντά τα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, περιέγραψε  άγνωστες πτυχές της ιστορίας. Με σαφή τρόπο υπονόησε πως ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν ενήμερος για τις σοβαρές υποψίες που υπήρχαν, για το εφιαλτικό ενδεχόμενο να κρυβόταν εγκληματική ενέργεια πίσω από το θάνατο του παιδιού. «Το μεγάλο παράπονό μου είναι από τον πατέρα της μικρής Τζωρτζίνας. Μετά από πολλές πολύωρες συζητήσεις που έκανα με το συγκεκριμένο, νομίζω πως γνώριζε πολλά πράγματα και να σας πω ότι ήταν ενήμερος, ότι ο Ηλιάδης έχει σοβαρές υπόνοιες ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης ήταν αιχμηρός για τη στάση που κράτησε ο σύζυγος της ήδη κατηγορούμενης και προφυλακισμένης, Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο πατέρας των τριών παιδιών από την Πάτρα δεν τον προσέγγισε ποτέ για να κουβεντιάσουν ιδιαιτέρως το ζήτημα.«Αυτός ο πατέρας δεν με προσέγγισε, ενώ η πόρτα μου ήταν ανοιχτή. Ήμουν πάντα με το χαμόγελο. Ήμουν πάντα εκεί. Δεν ήρθε ποτέ, δεν το επιδίωξε, αντίθετα με παραπλάνησαν. Ο πατέρας θα μπορούσε να έρθει μεμονωμένα να μου πει: “Kύριε Ηλιάδη, ξέρετε, υπάρχει κάτι; Κάτι για την αιτία;”. Ποτέ μα ποτέ δεν άνοιξε αυτό το θέμα. Αντίθετα, νομίζω ότι οι συζητήσεις που γίνονταν ήταν σε επίπεδο ψεύδους», κατέληξε.

Τι «απαντά» ο  Μάνος Δασκαλάκηςκαι ο «χορός» μηνύσεων

Ο Μάνος Δασκαλάκης υπέβαλε δια μέσω των δικηγόρων του, σειρά μηνύσεων για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση. Στρέφεται κατά του Ανδρέα Ηλιάδη, αλλά και άλλων προσώπων που διατύπωσαν το τελευταίο διάστημα δημοσίως θέσεις, τις οποίες χαρακτηρίζει «ανυπόστατες και συκοφαντικές για την τιμή και την υπόληψή του», χωρίς κανένα «σεβασμό στα όσα περνά εδώ και έξι μήνες». 

Στην ανακοίνωση των δικηγόρων του αναφέρεται πως «τα πρόσωπα αυτά θα λογοδοτήσουν ενώπιων της δικαιοσύνης και την ίδια αντιμετώπιση θα έχουν και άλλοι που ήδη έχουν προβεί σε ανάλογες δηλώσεις».

Ο Μάνος Δασκαλάκης υπέβαλε εκ νέου αίτημα προστασίας της προσωπικότητάς του, ζητώντας να τηρηθεί ο νόμος σε ό,τι αφορά τη δημόσια προβολή φωτογραφιών του ιδίου και των νεκρών παιδιών. Πληροφορίες της T.P. από το περιβάλλον του, αναφέρουν πως «ο Μάνος Δασκαλάκης έπεσε από τα σύννεφα όταν ενημερώθηκε για τους ισχυρισμούς του Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου. Είναι δυνατόν να κάνει τέτοιες δηλώσεις στο twitterspace και όχι στην αρμόδια ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα; Σε καλούν επισήμως να καταθέσεις και δεν λες κάτι σοβαρό και που το λες; Στα social; Ένα τόσο σημαντικό στοιχείο;», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Α. Ηλιάδης: «Αν εγώ ερωτηθώ από το δικαστήριο, θα πω πως κατά την άποψη μου γνώριζε»

Η Today Press επικοινώνησε και με τον Ανδρέα Ηλιάδη, πριν ακόμη ενημερωθεί επισήμως για την σε βάρος του μηνυτήρια αναφορά. Όπως υποστήριξε, είπε κάποια πράγματα σε χαμηλούς τόνους, τα οποία έχει καταθέσει στις αρχές, και τόνισε πως δεν οφείλει να ζητά άδεια από κανέναν πρωτού μιλήσει. «Αν εγώ ερωτηθώ από το δικαστήριο, θα πω πως κατά την άποψη μου γνώριζε. Η μητέρα είχε ακούσει μια ξεκάθαρη συζήτηση που έκανα με συγκεκριμένο πρόσωπο της υπόθεσης. Επαγγελματία υγείας. Και εφόσον το άκουσε αυτό, ήρθε με το σύζυγο για να μου ζητήσουν το λόγο. Αυτό σημαίνει ότι ήταν ενημερωμένος από τη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι ο Ηλιάδης είπε αυτό και αυτό». 

Τα όσα αποκάλυψε ο γιατρός της Τζωρτζίνας, σχολίασε και ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως «ο  Ανδρέας Ηλιάδης θα έπρεπε να είχε στραφεί στις διωκτικές αρχές τότε και να είχε κάνει καταγγελία».

Η προφυλακισμένη μητέρα των τριών κοριτσιών εμμένει στη σταθερή υπερασπιστική της γραμμή, ισχυριζόμενη πως «δεν έχει καμία σχέση με τους θανάτους των παιδιών της», κάτι που αναφέρει εγγράφως και στο απολογητικό της υπόμνημα.