Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

του Δημήτρη Φρέσκου

«Θέλουν να μου φορτώσουν τους θανάτους των παιδιών», αναφέρει στο υπόμνημά της 

Έφτασε η ώρα των εξηγήσεων για την προφυλακισμένη μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα. Μετά την προθεσμία που είχε πάρει για το θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, η κατηγορούμενη και ήδη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου κατέθεσε εγγράφως την απολογία της και για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας, στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Το υπόμνημα της Ρούλας για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας…

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στο 17 σελίδων υπόμνημα αρνείται τα πάντα για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας και κάνει λόγο για μια τεράστια αδικία. Το απολογητικό υπόμνημά της είναι και μια «εξομολόγηση», όπου και δηλώνει ότι βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και από τον τρόπο προβολής του θέματος από τα μέσα ενημέρωσης. Αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι προσπαθούν να της φορτώσουν τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών. 

Όπως δηλώνει ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος, «Η θέση είναι σταθερή της κατηγορουμένης από την αρχή, ότι δεν έχει καμία σχέση με την πράξη. Δεν θα μπορούσε να στραφεί εναντίον των ίδιων της των παιδιών».

Η κατηγορούμενη αμφισβητεί κατά το δικηγόρο της το πόρισμα των κ. Καρακούκη και Καλόγρηα, που έγινε σε δεύτερο χρόνο και ενώ είχε ξεσπάσει σάλος αναφορικά με τα αίτια θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας. «Τα αίτια θανάτου είναι ζητούμενο από την αρχή. Ειδικά για την περίπτωση της Μαλένας, του πρώτου παιδιού που έφυγε από τη ζωή. Δεν υπάρχει για τα δικά της δεδομένα και για όσα η ίδια γνωρίζει εγκληματική ενέργεια, ούτε ασφυκτικός θάνατος για τα παιδιά. Δεν έχει η ίδια συμμετοχή σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια, για την οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ύποπτη».

Σε ό,τι αφορά τα σημάδια στα πρόσωπα της Μαλένας και της Ίριδας, όπως  προκύπτουν από φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστηρίζει πως αυτά δεν έχουν προκληθεί πριν από το θάνατο των παιδιών. Το γραπτό υπόμνημα εξηγήσεων συνοδεύει τεχνική έκθεση επιστημονικών συμβούλων της υπεράσπισης, κατά την οποία τα σημάδια δεν σχετίζονται με τον τρόπο που έφυγαν από τη ζωή, είτε είναι περιθανάτια, έγιναν δηλαδή κατά την προσπάθεια ανάνηψης των παιδιών, είτε μεταθανάτια, έγιναν δηλαδή κατά την διαδικασία νεκροψίας-νεκροτομής των σορών των μικρών κοριτσιών.

Μέσα στις επόμενες μέρες, η 33χρονη αναμένεται να μάθει αν θα της απαγγελθούν νέες συμπληρωματικές κατηγορίες για ανθρωποκτονία για τα άλλα δύο της παιδιά.