Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

του Πέτρου Κουβάτσου

Τη σπουδαιότητα κατασκευής του παραλιακού άξονα Ωρωπού-Μαραθώνα και την ανάγκη έναρξης του εμβληματικού έργου το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να ξεκινήσει η ανάκαμψη και η αναβάθμιση της βορειοανατολικής Αττικής, που για χρόνια αφέθηκε στην τύχη της, τόνισε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης στην Ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ωρωπού, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, των Βουλευτών Ανατολικής Αττικής της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου, Γιώργου Βλάχου, του δημάρχου Μαραθώνος Στέργιου Τσίρκα και των Αντιπεριφερειαρχών Νίκου Πέππα και Θανάση Αυγερινού.

Να σημειώσουμε ότι ο σχεδιασμός προβλέπει ότι ο οδικός άξονας Ωρωπού-Μαραθώνα θα είναι μήκους περίπου 18 χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 4 ανισόπεδους κόμβους, 18 οχετούς αντιπλημμυρικών έργων, 2 γέφυρες, 100 και 80 μέτρων αντίστοιχα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης είπε: «Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τη βούλησή μας για επανεκκίνηση της Βόρειας Αττικής», ενώ ο Βασίλης Οικονόμου έκανε λόγο για «Βόρεια Ριβιέρα», όπου η τουριστική ανάπτυξη θα σεβαστεί το φυσικό περιβάλλον και που θα είναι συνέχεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.