Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

του Πέτρου Κουβάτσου

Έφεση για την απαλλαγή της Ρένας Δούρου και άλλων τεσσάρων, για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, το 2017, ασκήθηκε από την Εισαγγελία.

Η έφεση αφορά στην πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου, με την οποία η πρώην περιφερειάρχης απαλλάχθηκε κατά πλειοψηφία από τις κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια, σωματικές βλάβες και άλλα.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, η Ρένα Δούρου θα δικαστεί εκ νέου, όπως και άλλα τέσσερα άτομα που είχαν επίσης απαλλαγεί, δύο από το Δασαρχείο και δύο από την Πολεοδομία.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, μετά από πολύμηνη διαδικασία, είχαν αθωωθεί από το σύνολο των αδικημάτων, για τα οποία είχαν παραπεμφθεί σε δίκη.

Αντίθετα, το δικαστήριο είχε κηρύξει ενόχους οκτώ κατηγορούμενους που σύμφωνα με την απόφαση, κρίθηκαν ένοχοι για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 4 έως 6 χρόνια, με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, δηλαδή κανένας δεν πήγε φυλακή.

Πρόκειται για δύο Αντιπεριφερειάρχες, κατά τον επίμαχο χρόνο, την τότε δήμαρχο Μάνδρας και πέντε τότε στελέχη της Πολεοδομίας και της Υπηρεσίας Αστυνόμευσης Ρεμάτων, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από τέσσερα έως έξι χρόνια.