Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

του Πέτρου Κουβάτσου

Μία μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Ελληνική Αστυνομία, καθώς έφτασε στην εξιχνίαση των κλοπών των προτομών από μνημεία της Νέας Ιωνίας και γύρω περιοχών.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στην περιοχή της Αρτέμιδας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ημεδαπός και αλλοδαπή, μέλη εγκληματικής ομάδας, που διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές προτομών σε μνημεία σε περιοχές της Αττικής. Συνελήφθη, επίσης, ημεδαπός για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Η συμμορία αφαιρούσε αντικείμενα καλλιτεχνικής και ιστορικής σημασίας που βρίσκονται εκτεθειμένα σε δημόσιο τόπο και στη συνέχεια τα πωλούσε.

Σε ό,τι αφορά την πόλη της Νέας Ιωνίας, διαπιστώθηκε η συμμετοχή των κατηγορουμένων στην κλοπή της προτομής Φιλήντα, της προτομής του Σινόπουλου, της προτομής του Καζαντζίδη και της προτομής της Σουρή.

Η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, δήλωσε: «Αισιοδοξούμε ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και οι επιτήδειοι θα πληρώσουν το… μάρμαρο, ώστε σύντομα να αποκατασταθούν οι προτομές των ιστορικών μνημείων της Νέας Ιωνίας μας!»