Mε μια ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σημειώνει ότι οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει τη χώρα στις κορυφαίες θέσεις σε ό,τι αφορά στη νομική ισότητα ανδρών και γυναικών.

«Με σχέδιο υλοποιούμε σειρά δράσεων με στόχο τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία», αναφέρει ο Οικονόμου.

«Ήδη με τις δράσεις που υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, η Παγκόσμια Τράπεζα έχει εντάξει την Ελλάδα στην ομάδα των 12 χωρών στον κόσμο με πλήρη νομική ισότητα ανδρών – γυναικών», επισημαίνει.

Για τη διευκόλυνση αύξησης της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας μίλησε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Ίσες Ευκαιρίες στην Εργασία», που διοργάνωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ).

Όπως σημείωσε και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, από το Συνέδριο: «Κυρώσαμε τη Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας» και συμπλήρωσε ότι στον νόμο για την Εταιρική Διακυβέρνηση, ήδη από το 2020, θεσπίστηκε υποχρεωτικό ποσοστό παρουσίας 25% γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των εισηγμένων εταιρειών» επεσήμανε.

«Όλα αυτά συνέβαλαν στο να συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα στη σχετική έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας στην ομάδα των 12 χωρών παγκοσμίως με πλήρη νομική ισότητα ανδρών και γυναικών», υπογράμμισε ο Χατζηδάκης.