Οι «Γκρίζοι Λύκοι» δώρισαν στον ανεπίσημο ηγέτη τους και κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν, Μπαχτσελί, πίνακα με χάρτη που δείχνει την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ως τμήμα της Τουρκίας.

Αυτή τη φορά οι Τούρκοι το… τερμάτισαν με τις προκλητικές κινήσεις εναντίον της Ελλάδας. Τα ηνία τώρα πήρε η ούτως ή άλλως ακραία εθνικιστική οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων», με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) της Τουρκίας και αρχηγού τους, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στα γραφεία της οργάνωσης.

Ο Μπαχτσελί, που συγκυβερνά με τον Ερντογάν ως εταίρος, έχει πολλάκις επιτεθεί στην Ελλάδα, με εθνικιστικά παραληρήματα και αδιανότητες θέσεις. Τώρα, λοιπόν, δέχτηκε με χαρά το «δώρο» των στελεχών των «Γκρίζων Λύκων» που ουσιαστικά ο ίδιος διευθύνει, το οποίο απεικονίζει έναν χάρτη, βγαλμένο από… άλλη πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της συνάντησης με τα μέλη της οργάνωσης, ο -τύποις- ηγέτης της οργάνωσης, Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ δώρισε στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί έναν πίνακα, ο οποίος δείχνει έναν χάρτη με επίκεντρο το Αιγαίο. Στον χάρτη αυτό, όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά από αυτά που ξέρουμε.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ανήρτησαν στον λογαριασμό τους στο Twitter οι «Γκρίζοι Λύκοι», η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου από τη Θάσο μέχρι τη Ρόδο έχουν βαφτεί με κόκκινο χρώμα, υποδεικνύοντας ότι είναι τμήμα της Τουρκίας.

«Ο αρχηγός μας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία των Γκρίζων Λύκων. Ο Σοφός Ηγέτης του Τουρκικού Κόσμου, ο Ηγέτης μας, π Παντοδύναμος Αλλάχ να ευλογεί τον Κύριο Ντεβλέτ Μπαχτσελί και να του χαρίζει μακροζωία», έγραψαν οι «Γκρίζοι Λύκοι» στην ανάρτηση που συνόδευσε τις φωτογραφίες με τον επίμαχο χάρτη.

Συνεχείς και ακατάληπτες οι προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τον δεύτερο γύρο τουρκικής προκλητικότητας μέσα στην ίδια μέρα, καθώς νωρίτερα το Σάββατο δημοσιεύθηκε μια συνέντευξη του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε τηλεοπτικό δίκτυο της γείτονος χώρας, στην οποία, για ακόμα μία φορά, το άσπρο έγινε… μαύρο.

Συγκεκριμένα, ο Ακάρ επιτέθηκε και πάλι στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσοι τον Μάιο και το αίτημά του για αναστολή των πωλήσεων F-16 στην Τουρκία. «Αυτό που έκανε ο Μητσοτάκης ήταν μεγάλη ντροπή. Έδωσε αυτή την ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Θα σταματήσουν όλοι να δουλεύουν για να δουν τι λέει ο Μητσοτάκης;», είπε με σαφή ειρωνεία ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Mάλιστα, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι λέει ψέματα και διαστρεβλώνει την αλήθεια και δεν επιθυμεί ειρηνική επίλυση των προβλημάτων.

«Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας, ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Το επαναλαμβάνουμε αυτό. Ο πρόεδρος μας αυτό είπε. Δεν αστειευόμαστε. Μην επιχειρείτε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι, βασιζόμενοι σε άλλους. Ελάτε σαν άνθρωποι να κάτσουμε να μιλήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης.