«Ένα βιβλίο οδηγός, για όσες και όσους θέλουν να δημιουργήσουν την δική τους startup επιχείρηση. Δυο νέοι δικηγόροι, ο Γιάννης Μπιλιάνης και ο Κωνσταντίνος Πικραμένος, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αξιοποίησαν παραγωγικά τον χρόνο τους γράφοντας έναν νομικό οδηγό για τις startup σε κατανοητή και προσιτή γλώσσα. Το βιβλίο στοχεύει να βοηθήσει με τα απαραίτητα «νομικά εργαλεία», γνώσεις και κατευθύνσεις επίδοξους startuppers.

Το βιβλίο έχει τον τίτλο: “Startup enterprise the legal guide” και έχω την χαρά και την τιμή να το προλογίζω. Θερμά συγχαρητήρια και στους δύο συγγραφείς και καλοτάξιδο το βιβλίο!».

Αυτό αναφέρει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη συνάντηση που είχε με τους δυο συγγραφείς.

Ένας νομικός οδηγός για τις start-up σε απλή γλώσσα

Πιο αναλυτικά, οι δικηγόροι, Γιάννης Μπιλιάνης  και Κωνσταντίνος Πικραμένος, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα E.E., εξέδωσαν το βιβλίο με τίτλο «Start-up Enterprise: The Legal Guide». Πρόκειται για την έντυπη, εμπλουτισμένη έκδοσή του ομότιτλου e-book , το οποίο διατίθεται δωρεάν από την ιστοσελίδα του εκδότη.

Στο βιβλίο συγκεντρώνονται και αναλύονται οι βασικές νομικές έννοιες που πρέπει να έχει κανείς στο μυαλό του κατά την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που απευθύνεται σε όσους σκοπεύουν να ιδρύσουν μια νέα επιχείρηση ανεξάρτητα από την εκπαίδευσή τους.

Ο αναγνώστης:

– Θα έχει μια πολύ καλή εικόνα για τις προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσει, όταν θελήσει να υλοποιήσει την επιχειρηματική ιδέα του και θα γνωρίζει πως να αναζητήσει τα απαραίτητα εργαλεία.

– Θα μάθει το νομικό πλαίσιο εντός του οποίου θα δραστηριοποιηθεί και θα ζητήσει χρηματοδότηση.

– Θα γνωρίσει τους μεγαλύτερους νομικούς κινδύνους, αλλά και πως μπορεί να λάβει προληπτικά μέτρα για την αποτροπή τους.

– Θα εξοικειωθεί με την έννοια της πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας και του εμπορικού απορρήτου, ώστε να προστατεύσει την τεχνογνωσία της επιχείρησής του.

Το βιβλίο προλογίζει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Χρίστος Δήμας, ο οποίος τονίζει πως τα τελευταία δύο χρόνια, η Πολιτεία, μέσα από μια σειρά συστηματικών πρωτοβουλιών έχει συμβάλει ενεργά προς την ανάδειξη και ενεργό υποστήριξη του οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

«Με την καθοδήγηση του παρόντος εγχειριδίου, ο σύγχρονος επιχειρηματίας-startupper είναι επαρκώς εφοδιασμένος με τα απαραίτητα «νομικά εργαλεία», γνώσεις και κατευθύνσεις που τον βοηθούν στην πραγματοποίηση και ανάπτυξη της επιχειρηματικής του ιδέας σε ένα πλαίσιο νομικής ασφάλειας.»

Οι συγγραφείς είχαν, ήδη, την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ένα workshop για την ίδρυση και λειτουργία μιας start-up, ενώ ετοιμάζουν και άλλες συναφείς εκδηλώσεις και συνεργασίες.