Μετά το μπαράζ παραιτήσεων περισσοτέρων από 40 στελεχών της κυβέρνησης των Συντηρητικών στη Μεγάλη Βρετανία, ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται πως είναι πολύ κοντά στο να παραιτηθεί και ο ίδιος.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο πολιτικός συντάκτης του BBC, Κρις Μέισον, τελικά ο Βρετανός πρωθυπουργός θα παραιτηθεί εντός της ημέρας.

Την ίδια ώρα και το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sky News μετέδωσε ότι εντός της ημέρας επίκειται η παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον. O Τζόνσον σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, συμφώνησε να παραιτηθεί αλλά θέλει να μείνει στην πρωθυπουργία μέχρι την εκλογή του νέου αρχηγού των Τόρις το φθινόπωρο.

Λίγο νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας Μισέλ Ντόνελαν δήλωσε από την πλευρά της πως παραιτείται σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών αφότου διορίσθηκε, επειδή αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξαναγκασθεί ο πρωθυπουργός Τζόνσον να παραιτηθεί.

«Δεν βλέπω να μπορείτε να συνεχίσετε με κανένα τρόπο, αλλά χωρίς έναν επίσημο μηχανισμό για να σας απαλλάξουμε από τα καθήκοντά σας, φαίνεται πως ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό δυνατό είναι να σας υποχρεώσουμε αυτοί που παραμένουμε στο υπουργικό συμβούλιο», έγραψε η Ντόνελαν στην επιστολή παραίτησής της λέγοντας πως «ικέτευσε» τον Τζόνσον χθες, Τετάρτη, να παραιτηθεί. «Μας φέρατε σε μια αφόρητη κατάσταση … ως κάποια που βάζει πάνω απ’ όλα την ακεραιότητα, δεν έχω άλλη επιλογή».