Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής και ειδικά των Μεσογείων.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση μου στη Βουλή με θέμα ‘’Ίδρυση Νοσοκομείου στα Μεσόγεια -ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ‘’ και Αρ.Πρωτ. 852/30-6-2022 ανακοίνωσε ότι το Νοσοκομείο των Μεσογείων μπαίνει στον υγειονομικό χάρτη της χώρας.

Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι προσεχώς θα ξεκινήσει η μελέτη σκοπιμότητας για την ίδρυση του νοσοκομείου ως πάγια διαδικασία ίδρυσης των νέων νοσοκομείων στη χώρα.

Μετά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης της ΝΔ για τη δημιουργία του Γενικού Νοσοκομείου στην Κω και του Ογκολογικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη ήρθε επιτέλους η ώρα για την Ίδρυση του Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική (Μεσόγεια).

Τον τελευταίο χρόνο ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής έχω συμμετάσχει σε συσκέψεις του Υπουργείου Υγείας οι οποίες προετοίμαζαν τη σημερινή ανακοίνωση.

Μετά από συζητήσεις και διεκδικήσεις ετών το δίκαιο αίτημα των πολιτών της Ανατολικής Αττικής γίνεται πράξη από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για μένα είναι μία πρώτη δικαίωση των πολυετών προσπαθειών και παρεμβάσεων μου για την επίτευξη αυτού του μεγάλου οράματος για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Ανατολικής Αττικής. Το Νοσοκομείο στα Μεσόγεια είναι πλέον γεγονός!