Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, και του δημάρχου Ωρωπού, Γεωργίου Γιασημάκη, τελέστηκε χθες το απόγευμα η Ακολουθία του Αγιασμού στις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα Αττικής, με αφορμή την έναρξη της νέας κατασκηνωτικής περιόδου.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Στις δομές της κατασκήνωσης και στη δυνατότητα φιλοξενίας όχι μόνο των παιδιών, αλλά και επιστημόνων για συνέδρια, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ, με αφορμή τα συνθήματα που ακούστηκαν από τα παιδιά, τόνισε πως καλούμαστε όλοι να είμαστε ενωμένοι. «Εκκλησία και Πολιτεία, δύο θεσμοί που πορεύονται παράλληλα και συνεργάζονται, ενδιαφέρονται πολύ για εσάς, για τους πολίτες και τον λαό», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό βλέπουμε απόψε τον υπουργό, την αναπληρώτρια υπουργό, τον δήμαρχο και όλα τα στελέχη, που δείχνουν αγάπη, γιατί από ό,τι κάνετε εισπράττουμε αγάπη. Θα ήθελα με αυτό το πνεύμα να προχωράμε ενωμένοι μπροστά». Σε άλλο σημείο του λόγου του, μάλιστα, υπογράμμισε ότι «ο τόπος μας έχει δυνατότητες, οι πολιτικοί και ο λαός έχουν δυνατότητες και η Εκκλησία δίνει την ελπίδα, τον αγώνα και την υπομονή. Αυτός ο χώρος, ο κατασκηνωτικός, με διάθεση προσφοράς μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό εργαλείο για όλους μας, για την πατρίδα μας». Ακόμη, ευχήθηκε να περάσουν καλά αυτές τις ημέρες και συνεχάρη τους συντελεστές που φρόντισαν ώστε όλα να είναι έτοιμα για την φιλοξενία των παιδιών.

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο υπουργός και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Ο διευθυντής του Κέντρου Παιδείας Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής, Σεβαστιανός Ανδρεάδης, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη στήριξή του, τον Θάνο Πλεύρη και τη Μίνα Γκάγκα για τη συνδρομή τους στη δημιουργία του ιατρείου της κατασκήνωσης και τον δήμαρχο για την πολύ καλή συνεργασία τους. Το εν λόγω ιατρείο-πολυιατρείο βρίσκεται εντός της κατασκήνωσης και καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο των παιδιών, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. Ακόμη, ευχαρίστησε τα στελέχη, αλλά και τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη και αναφέρθηκε στις δράσεις και τις δραστηριότητες της κατασκηνωτικής περιόδου.

Ακολούθως, τα παιδιά της κατασκήνωσης τραγούδησαν, και κάθε ομάδα είπε τα συνθήματά της.