Το Ντουμπάι χαρακτηρίζεται ως η πιο πολυτελής πόλη στον κόσμο με επίκεντρο τον τουρισμό και τη φιλοξενία. Ανάμεσα στα εστιατόρια με αστέρια Michelin που διαθέτει, τις αξιοζήλευτες υπηρεσίες, τα εδέσματα και τα κοκτέιλ με θέα τη θάλασσα, ξεχωρίζει ένα μικρό εστιατόριο με πλαστικές καρέκλες και μεταλλικά τραπέζια. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία της πόλης.

Το εστιατόριο «Ravi», είναι ένα μικρό, οικογενειακό μαγαζί με κουζίνα από το Πακιστάν. Άνοιξε τις πόρτες του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 1978 στη συνοικία Satwa, σε μια εποχή που η πόλη ήταν ένα μεγάλο εργοτάξιο, με λιγοστά σπίτια πάνω στην άμμο.

Ο ιδιοκτήτης του Chaudary Abdul Hameed, σέρβιρε σπιτικά πιάτα, κυρίως σε εργάτες από την Νότια Ασία που βοήθησαν στην οικοδόμηση του. Ήθελε να « σερβίρει το καλύτερο φαγητό στην εργατική τάξη», δήλωσε ο γιος του Waseem Abdul Hameed. Αυτό σήμαινε ότι οι τιμές έπρεπε να είναι προσιτές, με τα γεύματα να κοστίζουν κατά μέσο όρο 7 δολάρια. Με την πάροδο των ετών, καθώς το Ντουμπάι άνθιζε, έγινε σήμα κατετεθέν μεταξύ των Εμιράτων και των δυτικών και ασιατών ομογενών.