Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

του Γιώργου Γκόντζου

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού ο μέχρι σήμερα Αντιδήμαρχος Λίτσας Κωνσταντίνος με ένα δακρύβρεχτο λογίδριο -που δεν έπεισε ούτε τον ίδιο -ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του και την παραίτησή του από τη θέση του Αντιδημάρχου, για λόγους αρχής, όπως είπε, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να καλύψει την πολιτική του ανευθυνότητα. 

Ο κύριος Λίτσας, λοιπόν, όντας Αντιδήμαρχος Ύδρευσης, Καθαριότητας και Αν. Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε να εγκαταλείψει το νευραλγικό του πόστο, εν μέσω θέρους και αντιπυρικής περιόδου, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και παραθεριστές έχουν ήδη «καταλάβει» τον Ωρωπό, αποδεικνύοντας πως δεν τον ενδιαφέρει η κοινωνία και οι ανάγκες της, ότι γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων του τους πολίτες και τα προβλήματά τους και κινείται ανεύθυνα και μικροπολιτικά, θέλοντας να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του πολιτικά συμφέροντα και μόνο.

Απίθανη ενέργεια ανθρώπου που αφού κατάφερε να διαλύσει -όπως λένε- με την πλήρη ανικανότητα του τις αρμόδιες υπηρεσίες και λειτουργίες και αφού δέχτηκε επανειλημμένα τα δικαιολογημένα παράπονα συνεργατών-εργαζομένων, αλλά και των απλών πολιτών, επιλέγει να αποδράσει για να κυνηγήσει τη χίμαιρα της δικιάς του προσωπικής πολιτικής διαδρομής.  

Οι πολίτες γνωρίζουν τι ακριβώς επιδιώκει ο κύριος Λίτσας και τι πραγματικά εννοεί, όταν μιλά για αρχές και για ηθική. 

Ξέρουν από πρώτο χέρι τι επιθυμεί και θα του απαντήσουν ηχηρά, όπως έκαναν πάντα, στέλνοντάς τον αυτή τη φορά στα πολιτικά αζήτητα του Ωρωπού και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Πολιτικοί σαν τον κύριο Λίτσα μικραίνουν και υποβαθμίζουν τις κοινωνίες και τις ανάγκες τους και το μόνο που επιδιώκουν είναι να επιπλέουν αυτοί και ο μικρόκοσμος τους. 

Ευτυχώς, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. 

Δεν γνωρίζετε, φαίνεται, κύριε Λίτσα ότι «η ιστορία δεν γράφεται με απουσίες, αλλά με ισχυρές παρουσίες».

Είναι εύκολο να δημιουργείτε εντυπώσεις και να κριτικάρετε τα πάντα όπως σας βολεύει, είναι δύσκολο και θέλει πολλά «κιλά» γνώσης, θέλησης και ικανότητας από την άλλη πλευρά, για να κάνετε πραγματική δουλειά σε έναν τόπο και δυστυχώς για σας, δεν τα έχετε αυτά.

Δεν μας στεναχωράει η παραίτησή σας. Άλλωστε, ήταν λογικό να μην μπορείτε να ακολουθήσετε τους ρυθμούς της δημοτικής αρχής και απλά δείχνετε την πολιτική σας αδυναμία και ανικανότητα.

Καλό ταξίδι, κύριε Λίτσα!