Στην ημερίδα με θέμα «ΕΣΠΑ 2021-2027. Πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, παραβρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 27/6 ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός προκειμένου να ενημερωθεί για τη δυνατότητα αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ στην κατεύθυνση ανάπτυξης των υποδομών του δήμου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας παρουσίασαν τα έργα που υλοποιούνται στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής σήμερα εκτελούνται 2.000 έργα ύψους 2 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ 2014-2020) καθώς και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από ίδιους πόρους της Περιφέρειας. Διατρέχοντας τα σημαντικά έργα που υλοποιούνται στην Αν. Αττική μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι εκτελούνται 1358 έργα και δράσεις ,με προϋπολογισμό 140 εκ.  ευρώ περίπου.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός αναφέρθηκε στα σημαντικότερα έργα της Περιφέρειας στις Αχαρνές, τα οποία πρόκειται ν΄αλλάξουν  ριζικά την καθημερινότητα των πολιτών και την ποιότητα της ζωής τους. «Εντός του επόμενου διαστήματος ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ώστε να υπογραφεί  η σύμβαση με τον εργολάβο για την κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου στο κέντρο της πόλης επί της Κολοκοτρώνη, το οποίο αναμένεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα όμβρια ύδατα. Παράλληλα, βρίσκονται προς ολοκλήρωση οι διαδικασίες για την αντικατάσταση με led του συνόλου του δημοτικού φωτισμού από την Περιφέρεια, ένα έργο με προϋπολογισμό 10,5 εκ.ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπύρος Βρεττός.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θανάσης Αυγερινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος μητροπολιτικών υποδομών, χωρικού σχεδιασμού και τεχνικών έργων Θ. Κατσιγιάννης, η περιφερειακή σύμβουλος Ε. Κοσμίδη,  ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης, η Χ. Γαλανοπούλου σύμβουλος άθλησης του Περιφερειάρχη, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, υπηρεσιακά στελέχη των Δήμων της Αν. Αττικής, εκπρόσωποι συλλογικών φορέων και επαγγελματικών ομάδων της Περιφερειακής Ενότητας της Αν. Αττικής και άλλοι.