Στην τελετή των εγκαινίων του νέου δημαρχιακού μεγάρου του Δήμου Νοτίου Πηλίου, στην Αργαλαστή της Μαγνησίας, παραβρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ο οποίος χαιρέτησε ως καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός την προσπάθεια του Δήμου και ταυτόχρονα επισήμανε ότι «προτεραιότητα μεταξύ άλλων είναι η αγροτική οδοποιία και να πιάνουν τόπο τα χρήματα που διαθέτουμε. Να φτιάχνονται σωστά και αναγκαία έργα, εκεί που πραγματικά χρειάζονται, να υπάρχει σωστή χρήση και διοίκηση και να διασφαλίζονται τα σωστά αποτελέσματα».

Το νέο δημαρχείο του Δήμου Νοτίου Πηλίου στην Αργαλαστή είναι ένα υπερσύγχρονο κτίριο όπου θα στεγάζονται όλες οι υπηρεσίες που ως σήμερα ήταν διεσπαρμένες σε πάνω από πέντε κτίρια και παρουσίαζαν σοβαρές δυσλειτουργίες.

Παράλληλα με την τελετή των εγκαινίων έγινε και η τελετή αναγόρευσης ως επίτιμου δημότη Νοτίου Πηλίου του Στάνλει Πάτρικ Τζόνσον, πατέρα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος για περισσότερα από είκοσι χρόνια διατηρεί σπίτι στον παραθαλάσσιο οικισμό Χόρτο, που παλαιότερα επισκεπτόταν και ο σημερινός Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός χαρακτήρισε τον Στάνλεϊ Τζόνσον ως έναν σημαντικό φιλέλληνα, που στο παρελθόν κατά τη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο έβαλε τις βάσεις για το ευρωπαϊκό δίκαιο Προστασίας του Περιβάλλοντος και σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του έτους το περνά στο αγαπημένο του Χόρτο και γι’ αυτό θεωρείται de facto δημότης Νοτίου Πηλίου.

Από την πλευρά του, ο Στάνλεϊ Τζόνσον, ο οποίος προς έκπληξη όλων μίλησε στα ελληνικά, δήλωσε: «Ήλιος, θάλασσα και οι άνθρωποι είναι αυτό που λάτρεψα. Η Βρετανία μπορεί να έφυγε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά παραμένει ένα μέρος της μεγάλης ευρωπαϊκής ηπείρου. Βρίσκομαι εδώ και σκέφτομαι τον Ιάσονα και τους Αργοναύτες και είμαι τυχερός που ζω εδώ και έχω ένα σπίτι σε αυτό τον τόπο».

Στον κ. Τζόνσον δόθηκε ειδική πλακέτα, αλλά και το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου που τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη Νοτίου Πηλίου.