Αίσθηση προκάλεσε η είδηση του διαζυγίου του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ από την επί έξι χρόνια σύζυγό του, την ηθοποιό Τζέρι Χολ.

Οι στενοί φίλοι του 91χρονου Μέρντοχ και της 65χρονης πρώην του Μικ Τζάγκερ αιφνιδιάστηκαν με τον «ξαφνικό» χωρισμό τους, όπως έγραψαν οι New York Times.

Kαι το ερώτημα τώρα είναι αν ο CEO και πρόεδρος του ομίλου ΜΜΕ News Corp θα μοιραστεί την τεράστια περιουσία του, που εκτιμάται στα 14 δισεκατομμύρια λίρες, με την Χολ καθώς δεν είναι γνωστό κατά πόσον είχαν υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο, κάτι είχε κάνει ο Μέρντοχ με την τρίτη σύζυγό του, Γουέντι Ντενγκ.

Για τον Μέρντοχ ο γάμος με την Χολ ήταν ο τέταρτος, για εκείνη από τεχνικής άποψης ήταν ο πρώτος μετά τον επί 22 χρόνια δεσμό της με τον frontman των Rolling Stones, Μικ Τζάγκερ, με τον οποίο απέκτησε τέσσερα παιδιά. Η Χολ είχε νυμφευθεί τον Τζάγκερ σε παραλία στο Μπαλί της Ινδονησίας το 1990, αλλά ο γάμος εκείνος ακυρώθηκε μετά τον χωρισμό τους το 1999.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Μέρντοχ με την Χολ ήταν τον περασμένο Αύγουστο στο Λονδίνο, όταν έφθασαν χωριστά για ένα δείπνο και αποχώρησαν μαζί. Φίλοι του ζευγαριού είπαν στην αμερικανική εφημερίδα ότι στις αρχές του γάμου τους ο Μέρντοχ «ήταν ευτυχισμένος που αφιέρωνε περισσότερο χρόνο στη νέα σύζυγό του», αφήνοντας τον γιο του Λάχλαν -τον οποίο επέλεξε ως διάδοχό του στο τιμόνι της μηντιακής του αυτοκρατορίας – και τα άλλα παιδιά του «να εδραιωθούν στην κορυφή της ιεραρχίας του ομίλου». Οι επιχειρήσεις του Μέρντοχ περιλαμβάνουν το τηλεοπτικό δίκτυο Sky TV και τις εφημερίδες The Sun και The Times στη Βρετανία, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και τη Wall Street Journal στις ΗΠΑ και διάφορες επιχειρήσεις στη γενέτειρά του, την Αυστραλία.

Ο τέταρτος γάμος του Μέρντοχ που κατέληξε σε διαζύγιο

Ο Μέρντοχ συνάντησε τη Χόλ στην Αυστραλία το 2015 μετά το διαζύγιό του τον προηγούμενο χρόνο από την 53χρονη σήμερα επιχειρηματία και επενδύτρια Ντενγκ, με την οποία ήταν παντρεμένος επί 14 χρόνια. Η πρώτη τους δημόσια εμφάνιση έγινε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ράγκμπι ανάμεσα σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, όπου ο φακός απαθανάτισε το τρυφερό του φιλί στο μάγουλό της.

Στο κόκκινο χαλί εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην απονομή των «Χρυσών Σφαιρών» το 2016. «Ο Ρούπερτ δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενος. Δεν φέρεται σαν κάποιος ερωτευμένος με μια έφηβη τρελόγερος. Απλώς δείχνει πολύ, πολύ ευτυχισμένος», δήλωναν τότε φίλοι του ζευγαριού. Όταν ένωσαν τις τύχες τους η Χόλ μετακόμισε από την έπαυλη των 13 εκατ. λιρών στο Ρίτσμοντ του νοτιοδυτικού Λονδίνου, όπου ζούσε μετά το χωρισμό της από τον Τζάγκερ, που πυροδότησε η ανάκαλυψη ότι είχε αποκτήσει παιδί με το μοντέλο Λουσιάνα Χιμένεζ από τη Βραζιλία. Στον αρραβώνα τους ο Μέρντοχ της χάρισε ένα δαχτυλίδι 20 καρατίων, αξίωας άνω 2,4 εκατ. λιρών.

Στο γάμο τους, μια εβδομάδα προτού ο Μέρντοχ γιορτάσει τα 85α γενέθλιά του, ήταν παράνυμφοι τα δέκα παιδιά τους. Φίλοι του ζευγαριού λένε ότι η Χολ έφερε περισσότερη «ισορροπία» στη ζωή του άνδρα της, που επί δεκαετίες ασχολείτο μόνον με τις επιχειρήσεις του, αλλά μια από τις λίγες στιγμές έντασης ήταν όταν ο Μέρντοχ της απαγόρεψε να παίξει σε θεατρικό έργο, που θα την υποχρέωνε να εμφανιστεί κάποια στιγμή γυμνή επί σκηνής

Οι επαύλεις και το ράντσο των 228 εκατ. λιρών

Μετά την είδηση του χωρισμού τους άρχισαν τα σενάρια στον Τύπο για το αν θα επηρεαστεί η περιουσία του Μέρντοχ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Μαρκ Στίβενς ο μεγιστάνας των ΜΜΕ ίσως έχει υπογράψει ένα «πολύ γενναιόδωρο» προγαμιαίο συμβόλαιο, που πιθανώς θα αποκλείει εμπλοκή της Χολ στη «σειρά διαδοχής» για την επιχειρηματική του αυτοκρατορία.

Ωστόσο, μπορεί να επηρεαστούν ακίνητα που απέκτησαν μετά τον γάμος του, όπως ένα ακίνητο αξίας 11,25 εκατ. λιρών στο Όξφορντσιρ, μια έπαυλη στο Κότσγουολντς και ένα ράντσο αξίας 228 εκατ. λιρών κοντά στο πάρκο Yellowstone στις ΗΠΑ. Παράλληλα η οικογένεια διαθέτει ένα ράντσο στην Καλιφόρνια, ένα οινοποιείο στο Λος Άντζελες και μια φάρμα στην Αυστραλία.