Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

της Δήμητρας Κούτρα

Συνέντευξη έδωσε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, κος Ηλίας Αποστολόπουλος στην Today Press και αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται στον Δήμο Παπάγου -Χολαργού, στο καλοκαιρινό Φεστιβάλ στο Κηποθέατρο που θα ομορφύνει τα καλοκαιρινά μας βράδια, αλλά και το πολύ σημαντικό έργο Αντιπλημμυρικής Θωράκισης μεγάλου τμήματος της Κοινότητας Παπάγου. 

Ακολουθεί η συνέντευξη του Ηλία Αποστολόπουλου

Αυτή την περίοδο, Δήμαρχε, το θέμα του κόστους για την ενέργεια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Εσείς, πώς αντιμετωπίζετε το ζήτημα αυτό; Πληρώνουν περισσότερα οι πολίτες για δημοτικά τέλη;

Καταρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία στην εφημερίδα σας.  Όσον αφορά στην ερώτησή σας, παρά τα σοβαρά προβλήματα και τις νέες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, ο δήμος μας στάθηκε και στέκεται όρθιος, επιδεικνύοντας αντανακλαστικά, ετοιμότητα και κοινωνικό πρόσωπο.

Προχωρήσαμε στη μείωση των δημοτικών τελών, στην οποία συντέλεσε και η ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού στην πόλη μας, έργο με το οποίο πετύχαμε υψηλή ενεργειακή απόδοση, εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό περίπου 80% και ταυτόχρονα προστασία του περιβάλλοντος.

Παρατηρούμε σε διάφορους δήμους ημιτελή έργα. Αρκετά δείχνουν εγκαταλελειμμένα. Εσείς, τι κάνετε στην πόλη σας;  

Είναι αλήθεια πως η ενεργειακή κρίση και η αύξηση στις τιμές των υλικών έχει ως συνέπεια τη διακοπή πολλών δημόσιων έργων, με αποτέλεσμα να βλέπουμε έργα εγκαταλελειμμένα. Ευτυχώς, εμείς τα καταφέρνουμε. Βεβαίως, υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, αλλά δεν υπάρχει εγκαταλελειμμένο έργο στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

Όταν περνάμε από τη Μεσογείων, βλέπουμε ένα έργο σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες. Τι έργο είναι αυτό κε Αποστολόπουλε και πότε θα ολοκληρωθεί;

Χαίρομαι που μου κάνετε αυτή την ερώτηση γιατί μου δίνεται η ευκαιρία και μέσω της εφημερίδας σας να ενημερώσω τον κόσμο. Γιατί ακούγονται πολλά ψέματα -έρχονται και εκλογές βλέπετε. Λοιπόν, αυτό είναι ένα σημαντικό έργο Αντιπλημμυρικής Θωράκισης μεγάλου τμήματος της Κοινότητας Παπάγου. 

Να πούμε, ότι ήταν περισσότερο από απαραίτητο. Οι κάτοικοι της περιοχής ξέρουν καλά ότι το τμήμα αυτό μετατρεπόταν σε ποτάμι, μετά από κάθε ισχυρή νεροποντή. Τώρα, διασφαλίζεται η προστασία της περιουσίας, αλλά και της ζωής των συμπολιτών μας. Ακούστε, δεν μπορούμε να μιλάμε για τις δραματικές συνέπειες της κλιματικής κρίσης και να αδρανούμε.

Ποιος έχει την ευθύνη αυτού του έργου κι εσείς τι ενέργειες έχετε κάνει; Σας ρωτάω γιατί ακούγονται διάφορα.

Λοιπόν, το έργο αυτό ΔΕΝ το πραγματοποιεί ο δήμος. Υλοποιείται εξ ολοκλήρου (δημοπράτηση, χρηματοδότηση, επίβλεψη) από την Περιφέρεια Αττικής. Τι κάναμε και τι κάνουμε εμείς ως Δημοτική Αρχή; 

Παρακολουθούσαμε στενά την εξέλιξη των εργασιών και όταν εντοπίζαμε καθυστερήσεις, ασκούσαμε πίεση στον ανάδοχο και τους επιβλέποντες του έργου. Πρέπει να πούμε ότι σε όλες τις φάσεις υλοποίησής του υπήρξαν καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να έχει παραταθεί η παράδοσή του.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και την παράταση της ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας, αφού δεν είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την κεντρική είσοδο του Παπάγου. 

Αυτή είναι η αλήθεια και όσοι προσπαθούν να ψαρέψουν σε θολά νερά, κάνοντας φθηνή ψηφοθηρία, είμαι σίγουρος ότι θα δουν τους δημότες μας να τους γυρίζουν την πλάτη. 

Να περάσουμε τώρα στο Φεστιβάλ που διοργανώνετε στο πανέμορφο Κηποθέατρο Παπάγου. Οφείλω να ομολογήσω ότι πολλοί -από περιοχές, όχι κοντινές του δήμου σας, από όλο το λεκανοπέδιο- είναι φίλοι του Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού. Τι έχετε ετοιμάσει; 

Είναι χαρά μας που το Φεστιβάλ έγινε πλέον θεσμός και κάθε χρόνο ανανεώνεται, γίνεται πλουσιότερο, με όλο και πιο ενδιαφέρον  πρόγραμμα. Εμείς, με την αρμόδια επιτροπή που έχουμε συγκροτήσει, την αρμόδια Εντεταλμένη Σύμβουλο και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια έχουμε εκπονήσει ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα, που καλύπτει όλα τα είδη τέχνης, ψυχαγωγίας, πολιτισμού. Και είμαστε χαρούμενοι, γιατί φέτος θα έχουμε κοντά μας κορυφαίους καλλιτέχνες για συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλα δρώμενα. 

Ήδη, για μερικές εκδηλώσεις υπάρχει από τώρα sold out και η ζήτηση των εισιτηρίων είναι εντυπωσιακά μεγάλη. Κοιτάξτε, εμείς θέλουμε το Φεστιβάλ να απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, να καλύπτει όλα τα γούστα, προσφέροντας ψυχαγωγία. Φέτος, μετά από τους περιορισμούς της πανδημίας, καλούμε τον κόσμο σε μια ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. 

Πάντως, αυτό που έχει μείνει στη μνήμη μας και μας έχει εντυπωσιάσει είναι η μεγάλη προσέλευση νέων ανθρώπων στο Κηποθέατρο. Προσελκύετε πολλή νεολαία. 

Είναι αλήθεια και μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να   εφαρμόσουμε από φέτος ένα καινοτόμο μέτρο -προσφορά στις νέες και τους νέους του δήμου μας. 

Την «Κάρτα Νέων». Με αυτήν εξασφαλίζεται η ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση δημοτών και κατοίκων της πόλης μας, ηλικίας 16-30 ετών, σε επιλεγμένες παραστάσεις του 28ου Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού.

Ραντεβού λοιπόν, στο Κηποθέατρο Παπάγου!