Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

της Δήμητρας Κούτρα

Ο  Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος κος Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στην Today Press, αναφέρθηκε στην ομάδα εργασίας των «Γαλάζιων», του κόμματός του που ετοιμάζει με νέα ηγεσία, αλλά και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Ολόκληρη η συνέντευξη: 

Συνεδριάζει κάθε βδομάδα, διαδικτυακά, η ομάδα εργασίας των «Γαλάζιων», με θέματα οργάνωσης σχετικά με την πολιτική. Ακούγεται πως οργανώνεστε ανά περιφέρεια. Μιλήστε μας σχετικά.

Ναι οι «Γαλάζιοι» ξεκινήσαμε με βήμα ταχύ. Πρέπει να προκάνουμε, όπως έλεγε και ο Χαρίλαος. Σηκώσαμε τα μανίκια και τρέχουμε, προσπαθώντας να είμαστε όπου μας καλούν παρόντες. Το καλό είναι ότι έχουμε ζήτηση, που λέει και η νεολαία! Στόχος μας είναι στις επόμενες 30 ημέρες να έχουμε βρει τους 300 πρώτους συνδέσμους παντού. Σε κάθε εκλογική περιφέρεια και σε κάθε χώρα που κατοικούν και θα ψηφίσουν συμπατριώτες μας, Γαλάζιοι Έλληνες και Γαλάζιες Ελληνίδες.

Είδαμε στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού, κου Καραμανλή, ένα μεγάλο κύμα ανθρώπων στο Μέγαρο Μουσικής. Μπαίνει στη μάχη για τις επόμενες εκλογές η παράταξη των «καραμανλικών»; 

Ο καραμανλισμός είναι ιδεολογία, είναι και εφαρμοσμένη κοινωνική και πατριωτική πολιτική που ξεπερνά τα στενά μικροκομματικά ιδιοτελή συμφέροντα των ολίγων…

Καραμανλικοί υπάρχουν σε πολλά πολιτικά μετερίζια. Πόσω μάλλον στο νέο καθαρό Γαλάζιο κόμμα!

Είστε έτοιμος να προχωρήσετε στη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού, που θα εκφράζει τις θέσεις του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Μιλτιάδη Έβερτ, αλλά και του Κώστα Καραμανλή;

Σε λίγες ημέρες θα δώσουμε το ιδεολογικοπολιτικό μας μανιφέστο στη δημοσιότητα και θα ανοίξουμε έναν ουσιαστικό διάλογο με το λαό, που θα μπορεί ιντερνετικά να διαφωνεί ή να συμφωνεί, και κυρίως, να προτείνει.

Την καμπάνια θα την τρέξει η Γαλάζια γενιά που έχει συγκροτήσει ομάδες με συγκεκριμένες  χωρικές ενότητες, καθώς και έχει επιστρατεύσει νιάτα από την ομογένεια των ΗΠΑ που είναι εξπέρ στα σόσιαλ μίντια…

Σε αυτή τη φάση λειτουργίας, οι «Γαλάζιοι » οργανώνονται με βάση τους 7+1 άξονες. Πείτε μου περισσότερα γι’ αυτό.

Δημιουργήσαμε ένα μοντέρνο, σφιχτό οργανωτικό σχήμα που θα λειτουργήσει ως το Ιδρυτικό Συνέδριο και θα διευρύνεται μέρα με τη μέρα, καθώς το Γαλάζιο οργανόγραμμα είναι δυναμικό.
Γραμματέας-Συντονιστής εξελέγη ο καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκος Βασιλειάδης, είναι ο Πρόεδρος του κόμματος Ελεύθερη Πατρίδα, ο οποίος θα συντονίζει δράσεις και πρωτοβουλίες έως το Συνέδριο, που θα γίνει τον Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη.
Κατανέμουμε σε 10 θεματικούς τομείς τις δράσεις αυτές, έως ότου υλοποιηθούν τις επόμενες 70 ημέρες.
Οργανώνονται σε δύο επίπεδα γραμματειών, για νέους και μεγαλύτερα γαλάζια στελέχη.
Τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τις γραμματείες θα ανακοινωθούν το 1ο δεκαήμερο του Ιουλίου.
Γραμματεία Πολιτικής Διασύνδεσης–Πρόεδρος Οργάνωσης Ιδρυτικού Συνεδρίου θα είναι ένας «Νέστορας», επί σειρά ετών κοινοβουλευτικός άνδρας, καθηγητής Πανεπιστημίου, και αυτός που υπήρξε υπουργός του Κώστα Καραμανλή. Unites πρόσωπο με μεγάλο ειδικό βάρος, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά. Γραμματεία επικοινωνίας, θα είναι επικεφαλής πρόσωπο με εμπειρία στα ΜΜΕ, ενώ την καθημερινότητα θα την τρέχει η Δημ. Αλεξανδροπούλου, η οποία με ζήλο και αποτελεσματικότητα ασκεί τα ίδια καθήκοντα στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος.
Γραμματεία Οργανωτικού και Τεκμηρίωσης. Δύσκολο να είμαι πανταχού παρών, αφού μόνον ο Θεός μπορεί… αλλά δεν τρομάζω αφού είμαι μαραθωνοδρόμος της πολιτικής. Όσο για την τεκμηρίωση των σκανδάλων, είναι «ειδικότης αποκτηθείσα εν τω στρατεύματι»… ως λοχαγός του Καραμανλή, αποδέχτηκα την εντολή του να βάλω τα στήθη μου απέναντι στους νταβατζίδες της διαπλοκής

Γραμματεία Θεσμών, Αρχών και Διαφάνειας, επικεφαλής ο άλλος λοχαγός και υπουργός του Καραμανλή, ο Σάββας Τσιτουρίδης που επέστρεψε από την κομισιόν και είναι μπροστάρης του αγώνα για τη Γαλάζια Πατρίδα.

Γραμματεία Οικονομικών. Τη συγκροτεί μια πολυμελής ομάδα που τρέχει για να καλύψει τις ανάγκες να έχουμε βόλια για τον προεκλογικό αγώνα, που ήδη άρχισε με ευθύνη Μητσοτάκη!

Γραμματεία Νέων και Γυναικών, εδώ νιάτα! Και γιατί; Επειδή οι Γαλάζιοι αποφασίσαμε εκτός της θεσμοθετημένης ποσόστωσης γυναικών, εμείς στα ψηφοδέλτια θα έχουμε 70% φρέσκα πρόσωπα. Εμείς, δεν θέλουμε τη νεολαία άφωνη και σε ρόλο χειροκροτητή. Θέλουμε να περάσει στα χέρια των νέων η Γαλάζια Ελλάδα μας.

Γραμματεία Κοινωνικών Ομάδων, εδώ θα κριθούμε και εδώ θέλουμε να διακριθούμε. Τον ευαίσθητο τομέα έχουν πολύ γνωστά πρόσωπα του εθελοντισμού και της κοινωνικής πρόνοιας. Θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά! Η πολιτική καταξιώνεται, μόνον όταν υπηρετεί τους αδύναμους!

Γραμματεία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Εκλογών, το πλέον νευραλγικό πόστο, το ανέλαβε ο «καλυτερότερος» που λένε οι νέοι, ο Νίκος Καραχάλιος. 

Υπάρχει νεολαία στους Γαλάζιους;

Σας θυμίζω ότι στο νέο Γαλάζιο σχηματισμό συμμετέχουν κόμματα που έχουν νεολαίες και έχουν ξαναπάρει μέρος σε εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές. Επόμενο, λοιπόν, η Χριστιανοδημοκρατική Νεολαία Ελλάδος, η Νεολαία της Ελεύθερης Πατρίδας, των Ελλήνων Ριζοσπαστών και των Δημοκρατών, καθώς και οι δεξαμενές σκέψεις, χάρις στην ενότητά τους έφτιαξαν μια ατσάλινη γροθιά…

Τι ποσοστό πιστεύετε θα πάρουν οι «Γαλάζιοι» στις επερχόμενες εκλογές;

Θα μπούμε στη Βουλή. Οι άστεγοι της κεντροδεξιάς σ’ αυτές τις εκλογές θα έχουν το δικό τους Γαλάζιο κόμμα. Δεν μπορεί να υπάρξει αυτοδυναμία με την απλή αναλογική.

Τον κόσμο που πρόδωσε ο Μητσοτάκης για τα μάτια του ΠΑΣΟΚ, του Σημίτη, του Ποτάμι κ.λπ. τον εκφράζουμε αυθεντικά εμείς, που είμαστε σάρκα από τη σάρκα του.

Εμείς, οι Γαλάζιοι βουλευτές θα δώσουμε κυβέρνηση και πολιτική σταθερότητα και κρατήστε αυτό. Θα ζητήσουν τη συμμετοχή μας. Και εμείς χωρίς αντιπαροχή! Εμείς θα καταφέρουμε να πάρει το πηδάλιο του εθνικού σκάφους στα χέρια του ο εθνικός κυβερνήτης!

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που έχω για λογαριασμό της τηλεοπτικής μου εκπομπής «Το Μαξιμου αξουει;» εάν επιβεβαιωθούν, τότε θα ζήσουμε τη γαλάζια ανατροπή της ελεύθερης πατρίδας της Γαλάζιας Ελλάδας