Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

του Γιώργου Γκόντζου

Είναι γνωστό ότι πολλές φορές έχω επικρίνει το έργο της δημοτικής αρχής και έχω γράψει πολλά άρθρα για τη διοίκηση Βρεττού. 

Δεν μπορώ, όμως, να μην σχολιάσω τις πληροφορίες που έχουμε και λένε ότι στο συμβούλιο της Δευτέρας, όπου θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός του δήμου, δεν θα υπάρχει απαρτία, διότι δεν θα προσέλθουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει την εξουσία, να κάνει εποικοδομητική κριτική, να υποβάλλει προτάσεις και, ενδεχομένως, διεξόδους στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και η εκάστοτε ηγεσία, με γνώμονα, πάντα, το κοινό καλό. Εξάλλου, ο ρόλος της είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη και γενικότερα του δημοσίου συμφέροντος.

Έτσι θα έπρεπε να είναι. Πολλές φορές όμως, χρησιμοποιούνται απ’ αυτήν θεμιτά και αθέμιτα μέσα, ώστε να αποδείξει ότι μόνο εκείνη διαθέτει την απόλυτη αλήθεια, προσπαθώντας, παράλληλα, να λοιδορήσει και να υποσκάψει τη διοίκηση. 

Ένα τέτοιο δείγμα αντιπολιτευτικής πρακτικής διαπιστώνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών, όπου η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων έχει επιδοθεί σ’ έναν «αγώνα» άκαρπης αντιπολίτευσης, ξεπερνώντας πολλές φορές κάθε όριο, χρησιμοποιώντας -από άγνοια ή εσκεμμένα- ψέματα εναντίον της σημερινής δημοτικής αρχής του δημάρχου Βρεττού.

Και για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά, θα πρέπει να πούμε ότι δεν είναι υπεύθυνη η διοίκηση Βρεττού, που έχουμε φτάσει στα μέσα Ιουνίου και δεν έχει προϋπολογισμό ο δήμος, αλλά οι προηγούμενες διοικήσεις που έχουν φέρει σε αυτή την κατάντια τον δήμο.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων (Βαρελάς, Αφουξενίδης, Κασσαβός,Τοπαλλινίδης Γρηγοριάδης Ελευθεριάδης, Δουρίδα), αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δημιουργήσουν την περιβόητη απαρτία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, ώστε να εγκριθεί ο προϋπολογισμός και να μπορέσει να λειτουργήσει ο δήμος. 

Μια αντιπολίτευση, η οποία στο διάβα των τριών χρόνων της άσκησε μια ισοπεδωτική και μηδενιστική αντιπολίτευση. Τέτοιο θα είναι το πολιτικό μένος που διακατέχει την αντιπολίτευση, που αν προχωρήσει σε τυφλό και ανεξήγητο πολιτικό κτύπημα, όπως την μη παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, θα αποδειχθεί κατώτερη των περιστάσεων και αδύναμη να διεκδικήσει και πάλι την ψήφο των δημοτών του Δήμου Αχαρνών.

Με τη μη ψήφιση του προϋπολογισμού δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στον δήμο και στη λειτουργία του. Προβλήματα που έχουν αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των δημοτών και τα οποία μπορεί να είναι τα εξής:

1) Δεν θα μπορούν να πληρωθούν καύσιμα, με αποτέλεσμα να μην  κυκλοφορούν τα απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα ο δήμος να γίνει μια απέραντη χωματερή.

2) Δεν θα πληρωθούν οι υπάλληλοι του δήμου.

3) Δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, διότι ο δήμος δεν θα έχει τη δυνατότητα να επιχορηγήσει τη ΔΗΦΑ.

4) Δεν θα υπάρχουν τα απαραίτητα για τη λειτουργία των σχολείων, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην έχουν τα απαραίτητα εφόδια για τη νέα σχολική χρονιά.

5) Δεν θα προχωρήσει κανένα έργο και ο δήμος κινδυνεύει να χάσει ακόμα και τις οποιεσδήποτε επιδοτήσεις.

6) Δεν θα μπορέσει ο δήμος να προσφέρει οποιαδήποτε κοινωνική παροχή στους δημότες, ούτε τη λειτουργία του ΚΑΠΗ, τη δημοτική συγκοινωνία κ.λπ.

Αυτή η αντιπολίτευση που γίνεται στον Δήμο Αχαρνών δεν είναι καλοπροαίρετη και ούτε είναι προς όφελος των πολιτών, αλλά αντιθέτως, έχει κύριο μέλημα τη στοχοποίηση της Διοίκησης και την αποδιοργάνωση του δήμου.

Για αυτό, λοιπόν, τους καλούμε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεργαστούν εποικοδομητικά με την παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι ενδιαφέρονται για το κοινό καλό του δήμου, αλλά περισσότερο των δημοτών, γιατί αλλιώς θα κορυφωθεί, κατά τον πλέον εμφανή τρόπο, η μανιώδης αντιπολιτευτική τους διάθεση, η φθηνή αντιπολίτευση, με ένα και μοναδικό στόχο: να εμποδίσουν τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του να κάνουν όλα όσα είχαν υποσχεθεί και αυτά που θα πάνε τον δήμο μπροστά.

Αυτά προς το παρόν. Εμείς θα παρακολουθήσουμε το θέμα και θα επανέλθουμε στο επόμενο φύλλο, αλλά και άμεση ενημέρωση από τα δύο site Attica Today και του Today press, έτσι ώστε οι δημότες του δήμου να μάθουν την αλήθεια και ποιοι είναι τελικά οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι θέλουν την πρόοδο και την ανάπτυξη του δήμου και ποιοι, αντί για αυτό, βάζουν μπροστά τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.