Απολογείται σήμερα ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου ο 44χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε έναν 22χρονο συγχωριανό του στον Αργουλιό Μυλοποτάμου στην Κρήτη.

Το βράδυ της Δευτέρας ο 44χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ρεθύμνου, ο οποίος του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο δράστης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, Παρασκευή, στις 12.00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπαράθεση των δύο αντρών αλλά και των οικογενειών τους είχε προϊστορία για κτηματικές και άλλες διαφορές, με συνεχή περιστατικά αψιμαχιών για τα οποία και στο παρελθόν είχε επέμβει η αστυνομία. Στο περιστατικό της Κυριακής ο 22χρονος φέρεται υπό την επήρεια μέθης να προκάλεσε φραστικά τον 44χρονο, με τον δράστη να μη διστάζει να χρησιμοποιήσει το όπλο του σκοτώνοντας τον νεαρό άνδρα που μόλις πριν από λίγες μέρες είχε γίνει πατέρας.

Ο δράστης αρχικά τράπηκε σε φυγή και παρέμεινε κρυμμένος όλη τη νύχτα, ενώ παραδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου στις 11.00 το πρωί της Δευτέρας συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν το όπλο του εγκλήματος καθώς και δύο κάλυκες, ενώ ακόμα τρεις περισυνέλεξε η αστυνομία στον τόπο της δολοφονίας.